Libuše byla jedna z mnoha, kteří bez váhání kývli na spolupráci s projektem, který pomáhá lidem s nemocí motýlích křídel. Úspěšná manažerka se na včerejším křtu kalendáře projevila jako velmi skromná žena. „Nechci, aby mi bylo děkováno za to, co jsem bez nároku na honorář udělala. Pro mě je to čest, že jsem měla možnost zúčastnit se tohoto projektu,“ pronesla Šmuclerová s pokorou.

Dvanáct významných českých osobností spolu s tanečníky Baletu Národního divadla na fotografiích ukázali, jak a co cítí lidé s nemocí motýlích křídel. Každá z fotografií vyjadřuje konkrétní pocity, touhy, naděje, lásku a potřebu pomoci.

Organizátorka kampaně Jitka Čvančarová oslovovala ke spolupráci celou řadu osobností a to nejen pro fotografování. Jak sama říká, nikdo spolupráci neodmítl, jen bylo potřeba trochu zabojovat s časem, kterého nikdo nemá nazbyt. „Bylo mi opravdu velkou ctí, bez fráze, bez patosu, bez ironie, spolupracovat s takovými osobnostmi na letošním projektu 12+12 pro Debru. Jsem přesvědčená, že vznikly hluboké výmluvné symbolické obrazy a mám opravdu pocit, že jsme zase o kus dál v naší práci a že se k lidem dostaneme zase trochu blíž,“ říká s nadšením a pocitem hrdosti Jitka Čvančarová.

Video
Video se připravuje ...

Vernisáž výstavy exkluzivních fotografií, které pomůžou lidem nemocných nemocí motýlích křídel Jan Placák

Fotogalerie
20 fotografií