Česká televize a Nova na Štědrý večer zopakují nabídku z loňska, ČT1 bude po 20:30 vysílat retro komedii Pelíšky, Nova po 20:00 uvede pohádku Tři oříšky pro Popelku. Na Prima Family od 20:15 poběží Pyšná princezna, loni byla na programu pohádka Byl jednou jeden král. Vyplývá to z vánočních schémat, které zveřejnily jednotlivé televize.

Na Boží hod večer Nova nabídne premiéru českého filmu V peřině v hlavní roli s Eliškou Balzerovou, Prima Family nasadí animovaný film Doba ledová 3: Soumrak dinosaurů a ČT1 uvede novou pohádku Šťastný smolař.

Televize o vánočních svátcích kromě pohádek a českých filmů nabídnou také zahraniční snímky i zábavné pořady. ČT v sobotu před Štědrým dnem odvysílá finále taneční soutěže StarDance. Druhý svátek vánoční se diváci mohou těšit na americkou komedii s Ashtonem Kutcherem Hádej kdo?, kterou po 22:00 odvysílá Nova, Prima Family ve 20:00 nasadí film Hrabě Monte Cristo.

Film Jana Hřebejka Pelíšky, který ČT loni vysílala od 21:30, si nenechalo ujít 1,763 milionu diváků, Tři oříšky pro Popelku na Nově sledovalo 1,6 milionu lidí.