Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílený projev Daniela Landy: Kdo je kouzelník Žito? Už buduje armádu

Autor: ljš - 
26. listopadu 2012
13:58

Daniel Landa na Slavících šokoval Česko svým šíleným projevem. Končí s hudbou a od nynějška je kouzelníkem Žito. Ptáte se, kdo to vlastně je a co má Landa s touto mýtickou postavou společného?

Žito byl podle pověsti kouzelníkem na dvoře krále Václava. Byl pruslulý svými kejklemi, kterými bavil nejen krále ale i dav. Ptáte se, proč si Landa na pódium přinesl kohouta? To je totiž zvíře, které bylo od pradávna s Žitem spojováno a stalo se jeho symbolem. Pověst vypráví, že když si chtěl Václav vyrazit na vyjížďku, přijel za ním jeho milý kouzelník na voze taženém šesti kohouty.

„Chtěl jsem říct, že ve vodách showbyznysu jsou lidé roztomilí, milí a je to v pořádku, ale já sem nepatřím, protože jste zmetci, zloději a jsem na vás nas*án. Za rok se vrátím, a jestli se to nezmění, tak vám ublížím!“ vyhrožoval Landa v duchu své nové identity. Kouzelník Žito totiž trestal bezpráví a vysmíval se špatným lidským vlastnostem.

Lakomému pekaři třeba prodal slámu, kterou proměnil ve vypasená prasátka. Varoval ho ale, že dobytek nesmí pustit do vody. Pekař ho samozřejmě neposlechl a selata se proměnila zpět ve slámu. Ještě že slámu a selata nechal v sobotu Landa doma...

Jak poznamenává pověst – na konci života ale přece jen prohrál a podlehl. „To samému satanáši, jemuž se byl zapsal a jenž si jej odnesl s tělem i s duší.“

Armáda

"Slušní lidé se nemusí Žita bát," pronesl mimo jiné ve svém projevu Landa alias Žito 44. Co čeká ty, kteří se mu slušní zdát nebudou? To naznačuje facebookový profil založený pod jeho novou identitou. Mystikou posedlý Landa tam zakládá malou armádu "Runových bojovníků - dračích jezdců".

Krom starých legend a pověstí se Landa zamiloval také do Templářského řádu, který byl jedním z nejmocnějších křesťanských rytířských řádů středověku, řádem vyvolených.

"Pozdrav bratřím Templu, kteří se probouzejí po našem boku. Tito udatní křesťanští bojovníci (Tomáš, Josef Mádl, J.L., Petr Ottich a další bratři Templu jsou součástí Velkokejkle bájný Vyšehrad ;-) Cink! Skončit ideu Templáři? Pche, nikdy! Tůdle! Vzdávat se NEUMÍM, potajmu jsem makal. Jó, to bude špás a kejkle bláznivá pořádná! Runoví bojovníci jsou bratři Templářů. To je jedna poloodhalená karta. kejklíř a kouzelník Žito 44," píše na Facebooku Landa.

Co bude dál?

Landa tedy končí s hudbou a přichází Žito, spasitel a hrdina. Co od něj máme čekat, co je jeho cíl? "Přivedu na Vyšehrad svého krále!" dává jasný vzkaz na Facebooku. A jak víme ze slavičího večera, tím králem je Karel Janeček, miliardář, který chce svou pozitivní evolucí přinést Česku lepší budoucnost.

freedom ( 28. listopadu 2012 19:09 )

zacina to byt horsi, nez se zdalo! souhlas..

studioluk ( 28. listopadu 2012 17:06 )

Je vidět, že stále funguje cenzura, video už z několika serverů zmizelo.

ivuska1 ( 27. listopadu 2012 20:02 )

ivuska1 ( 27. listopadu 2012 19:59 )

ivuska1 ( 27. listopadu 2012 19:54 )

Zobrazit celou diskusi