Vítěz bere stříbro, tak by se dal popsat sobotní slavičí galavečer v momentě, kdy bylo vyhlášeno druhé místo v kategorii zpěváků. Získal ho Karel Gott, a když si cenu přebíral dočkal se většího potlesku, než kdyby v soutěži zvítězil.

Zlatým slavíkem byl vyhlášen Tomáš Klus. Nejpopulárnější zpěvák současnosti byl oceněním velmi dojat a ukápla dokonce slzička. "Cenu, kterou jsem teď dostal od vás,  jsem dostal taky díky Karlu Gottovi, protože to byl on, který mě naučil pokoře k vám divákům," řekl v emotivním projevu nový Český slavík a poděkoval celému svému týmu. Nezapomněl samozřejmě ani na ženu svého života. "A děkuju Tamaře za to, že mi otevřela oči," vzkázal Tomáš své lásce.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvákem roku je Tomáš Klus Jan Jedlička, Katarína Krajčiová

Výlev roku

Ať by ale řekl novopečený Zlatý slavík cokoli, nemohl by publikum šokovat tak, jako se to podařilo Danielu Landovi. Ten s kohoutem v ruce a vulgarismy na rtech ukončil svou kariéru dechberoucím projevem. "Má to smysl do prdele, dvacet let píšu hudbu a stejně se tady volej komunisti. Na to se můžu vysrat," prohlásil Landa, od nynějška kouzelník Žito, kterého nemáme zlobit, nebo nám ublíží.

Zvířátko večera

Žito bude asi zklamán, ale na zlato to nedotáhl ani jeho nebohý kohout, který v kategorii zvířátko večera těsně prohrál s plyšovým králíčkem alias Františkem Soukupem ze skupiny Nightwork. Ten si ocenění nepochybně zaslouží, celý večer mu muselo být hrozné horko.

Nejdojemnější projev

Lucie Bílá je v přebírání cen trénovaná a zapůsobit rozhodně umí. Tentokrát však kromě šíření lásky a rozdávání Slavíků všem dobrým lidem, udělala něco velmi dojemného. "Chtěla bych poděkovat zvláště jednomu člověku, jehož hlasu si letos hrozně vážím, a to je Jiřinka Jirásková. Jiřinko, vždycky budeš patřit mezi největší poklady naší země," připomněla Bílá hereckou legendu.

Strašidlo a fešanda

Pokud měla některá z celebrit obavy, aby se svým outfitem nedopustila módního faux pas, mohla se rychle uklidnit v momentě, kdy práh Státní opery překročili manželé Landovi. Jejich nevydařená hra na punkery jim bezkonkurenčně zajistila titul Strašidla večera. Naproti tomu hvězdou, která okouzlila, byla nepochybně topmodelka Pavlína Němcová oděná v nádherných černých šatech.

Letošní Slavíci jsou tak za námi. Tomáš Klus se v objetí své lásky vyrovnává s vědomím, že je oblíbenější než sám božský Karel, Lucka Bílá dál denně navštěvuje Jiřinu Jiráskovou a kouzelník Žito započíná novou etapu svého života. Držme mu palce, stejně jako Slavíkovi do jeho další padesátky.

Fotogalerie
38 fotografií