Karel Gott (73) se po 14 letech nestal Zlatým slavíkem! Mistr se své 38. slavičí trofeje nedočkal! Děs v sále Státní opery, děs v tisících duší jeho fanoušků, nedostižný Karel Gott se ale usmívá!

 „Odhadl jsem to a mám z toho radost,“ řekl po své „porážce“ Karel Gott Blesku.  Prvenství mu vyfoukl Tomáš Klus (26).  „To, že vyhraje Tomáš, jsem očekával. Cítil jsem to v kostech. A je to logické,“ vysvětlil Karel.

„Jeho vítězství je obrazem nálady mezi lidmi, atmosféry ve společnosti. A je to vítězství zasloužené, protože texty jeho písní mluví lidem z duše,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Zpěvákem roku je Tomáš Klus Jan Jedlička, Katarína Krajčiová

Gott byl už párkrát pokořen a vždycky to vítězům přál. A včera obzvlášť. Vždyť Klus svými songy burcuje, stejně jako to dělal legendární Karel Kryl.

Klusovo vítězství se ale vůbec nelíbí Jaromíru Jágrovi. „Gott je něco neskutečného. Podle mě je to rekord, který nemá obdoby ani v mezinárodním měřítku. Nejlepší na tom je, že je to všechno z jeho strany zasloužený!“ prohlásil Jágr a pokračoval: „Já si ze srdce přeju, aby tento hudební Bůh nám zpíval na tomto světě ještě dalších 50 let.“

„Mám 37 Slavíků, to je hezké. Teď o mně ale promluvil národní hrdina Jaromír Jágr. Poprvé, a myslím, že i naposled. On mě toho 38. Slavíka vlastně dal. Jsem velmi spokojen,“ reagoval Gott.

Český slávík Mattoni 2012 s komentáři Františky a Ornelly
Datum:
 
22:57

Milí čtenáři, tímto končí online přenos z jubilejního ročníku ankety Český slavík. Děkujeme vám za pozornost a přejeme vám dobrou noc!

22:56

Estrádu střídá politika. Ondra Brzobohatý tenhle atak decentně ustál a večer se do finále posunuje dál. Gravidní herecká hvězda Táňa Vilhelmová správně křehce podotýká, že to chce více lásky. A pak se vyhlašuje Slavík v mužské kategorii. Kupodivu jej nedostává Karel Gott, který by to zase nečekal, ale písničkář Klus. Alespoň nějaká změna. I když zas až taková revoluce se ve vkusu davu nekoná. Absolutním Slavíkem se stává Lucie Bílá, která kolegu Gotta podržela. Pro ni je Slavíkem božský Kája. Tomu se říká solidarita…

 
22:50

V kategorii Absolutní slavík k žádnému dramatu nedochází. Vyhrává znovu Lucka Bílá. "Co se vám tak na mě líbí?" ptá se žena, která porazila všechny přítomné a získala největší počet hlasů.

22:48

Slavík vrcholí, teď je čas odměnit ty, co hlasovali. V pirátském kostýmu předal výherci cenu pan Šatný. Jeho pokus o kreativitu vyzněl rozpačitě, VIP maškarní ples se v Praze konal před dvěma dny. Tam by uspěl líp. A po něm přišel Daniel Landa. S živým kohoutem. Jeho výstup byl přinejmenším odvážný, poněkud zcestný a psychiatr není na blízku. Zabije i mě Daniel Landa, když řeknu, že je magor, který své pocity nezvládá? Anebo jde o image chlapa, který hází perly sviním? Každopádně byl poněkud trapný, dovolím si říct.

 
22:47

Objevem roku se stává skupina Koblížci, která na pódium přichází v totálně ulítlých kostýmech. Vzkazují nám jediné: "Děkujeme!" a my jsme rádi, že je to z jejich strany všechno.

22:42

Tomáš Klus je pro mě člověk, co si hraje na Kryla, ale nikdy jím nebude. Ubohá hra na skromnost.... pro mě je velkým zklamáním. Karel Gott je stále pro mě nejlepším zpěvákem.

 
22:39

Českého Slavíka z rukou Táni Vilhelmové získal Tomáš Klus. "Cenu, kterou jsem teď dostal od vás,  jsem dostal taky díky Karlu Gottovi, protože to byl on, který mě naučil pokoře k vám divákům," řekl v emotivním projevu nový Český slavík a poděkoval celému svému týmu. "Děkuju Tamaře, že mi otevřela oči," zakončil vzkazem pro svou těhotnou přítelkyni.

22:36

Landovy názory jsou úžasný, ale neměl by končit.

 
22:35

Daniel Landa se asi zbláznil. Získal třetí místo v kategorii zpěvák a pronesl neuvěřitelný projev. Od teď je prý kouzelník Žito.

 
22:38

Karel Gott 38. Českého slavíka nezíská. Skončil druhý, vyhraje Tomáš Klus?

 
22:29

A nejdramatičtější kategorie je tu. Bronzovým Slavíkem se stal Daniel Landa.

22:24

Ondra Brzobohatý není prvoplánový frajer, ale u klavíru (nejen u něj) sexy je. Róba Ewy Farne je dost masakr, ale agent 007 je na kolize všeho druhu cvičený. Mimochodem – co má James Bond se Slavíkem společného? Tohle se moc nepovedlo.

22:14

Teda já nevím. Začínám být rozpačitá. Začalo to svižně, začalo to v rytmu rapu – i ten je přece tepem ulice, která hlasuje. Večer měl tah a teď se v konci zvrhnul v estrádu. Proč???! 

 
22:11

Tereza Kerndlová získala cenu MTV. V emotivním projevu poděkovala svému producentovi a nyní už i snoubenci Randovi. "Děkuji ti, lásko, za všechno," řekla Tereza.

 
22:06

Skokanem roku se stala skupina Eddie Stoilow. Vítěze v této kategorii vyhlásil falešný skokan z vesmíru Felix Baumgartner. Ve skafandru se ukrýval Vojta Kotek...

21:47

Tak konečně je to tady. Konečně se potvrdila lidová nota Slavíka. Přišly i olympioničky. Všichni popík posloucháme, všichni radost sdílíme. Holky byly milé, krásně se rozpačitě hihňaly. Druhá kapela Night Work byla stručná, v souvislosti s anoncovaným koncem světa sdělila (prý i bez ohledu na něj) končí a vyslala jemný politický apel. Spolu s králíčkem Azuritem, který se tendenčně zbarvil do růžova…

 
21:40

První místo v kategorii skupina získala kapela Kabát.

 
21:37

Kapela Nightwork se umístila na druhém místě. Na pódium s kapelou přišel také králík. Tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká, které cenu vyhlásily, to komentovaly slovy: Hezkej vohoz.

21:31

Plzeňská skupina Mandrage nám i letos rve do hlavy popíkové šrouby a matice. Nic proti tomuhle skvělému retru, které mě v době svého vzniku sentimentálně dostalo. Dobře se u něj pláče i gruntuje. Ale co takhle po roce další souměřitelný hit?

21:28

Zpěvák Mandrage zpívá tak vysoko, jako by ho někdo před vystoupením nakopnul do rozkroku. Ke konci písničky jako by ho už ta bolest přecházela, tak naštěstí svůj hlas snížil.

 
21:27

Nejhorší se vyplnilo. Kapela Mandrage vystoupila se svou jedinou písní, s níž vystupuje na podobných podnicích už několik let. Chlapci, vymyslete si konečně nový song. Je na čase..

 
21:23

Zpěvačky Ewa Farna (3. místo), Lucie Vondráčková (2. místo) a vítězka Lucie Bílá se v přestávce společně vyfotily.

21:11

Lucka Bílá si došla pro patnáctého Slavíka. Uvedl jí slovenský kolega Peter Nagy, který s vtipem i věkem trochu bojuje. Bílá jako vždy byla emotivní, ale oproti jiným letům ubrala, stala se v projevu něžnější, sofistikovanější. A jinak ten letošní Slavík? Mile překvapuje! Ondra Brzobohatý svému nedávno zesnulému otci ostudu nedělá. Je zábavný, neřve, drží si glanc. Lucka Vondráčková, která často se vkusem bojuje, obstála skvěle. Rap v úvodu taky super, Slavík se snaží nabrat dech. Marta Jandová zpívá hity Olympicu a lídr téhle ikonické skupiny a zároveň její táta je dojatý. Jen tak dál.

 
21:08

Manžel Lucky Vondráčkové Tomáš Plekanec se také dostal na pódium. Spolu se svým parťákem Jiřím Tlustým budou předával cenu v kategorii Slavíci bez hranici. Nezapoměl zavtipkovat na účet hokejové legendy Jaromíra Jágra: "Měl tu stát on, ale je teď poněkud zaneprázdněn facebookem a svojí hokejovou rodinou...". Když pak Pleky vyhlašlašoval jméno slovenské skupiny No Name zahájil to jako správný hokejista: "Tak určitě..."

21:05

Zdravím čtenáře Blesk.cz. Na Slavíky jsem nakonec dneska nevyrazila. Přijeli k nám příbuzní a ještě jsme doslavovali narozeniny naší maminky. Byl to náročný den a já se přeci jenom musím šetřit. Slavíky proto sleduju doma u televize a chystám si pro vás své postřehy.

 
21:01

Marta Jandová zpívá v jedné písni největší hity Olympicu Slzy tvý mámy, Dávno, Jasná zpráva... Na piano ji doprovází Ondřej Brzobohatý.

 
21:00

Josef Rychtář to má pevně v rukách. Jednu ruku má totiž položenou na Ivetině noze. Drží jí za koleno...

 
21:00

"Patnáct Slavíků! Když jsem vyhrála prvního, tak jsem byla ráda, že jsou tu novináři a fotografové, že budu mít památku, protože to už se opakovat nebude. Chtěla bych poděkovat zvláště jednomu člověku, jehož hlasu si letos hrozně vážím a to je Jiřinka Jirásková. Jiřinko, vždycky budeš patřit mezi největší poklady naší země," řekla Bílá ve svém poděkování.

 
20:58

Českou slavici vyhlásil Peter Nagy, který si před vyhlášením pokonverzoval s Ondřejem Brzobohatým anglicky a slovensky. Překvapení se nekoná a Slavicí je znovu Lucka Bílá.

 
20:52

Jediný, kdo v přestávce šel pogratulovat Lucce Vondráčková ke stříbrnému slavíku, byl Petr Kolář.

 
20:50

Přestože Dan Landa před několika týdny ohlásil, že končí s hudbou, do Opery na Slavíky dorazil. Doprovázela ho jeho žena Miriam a manželé byli neobyčejně sladěni. Landovi vypadali, jako by se právě vrátili z vojenského výcviku... Army styl se v Opeře jen tak nevidí.

 
20:47

Druhé místo v kategorii zpěvačka získala Lucie Vondráčková. "Děkuji výluce NHL za to, že jsem mohla připravit desku a turné. A za to, že je tu se mnou můj manžel," řekla Lucie.

 
20:45

Stříbrné místo v kategorii Zpěvačka vyhlásí Milan Šteindler, který se přiznal, že se toužil dostat do opery. Střihnul si písničku Pavla Vítka Mám rád vůni tvý kůže. Po svém falešném krákorání vyhlásil Předskokanem roku Karla Gotta...ehm...

 
20:41

Třetí místo v kategorii zpěvačka získala Ewa Farna. Poděkovala sestřičce, která ji do Opery doprovodila. Nejvíc se na Ewu z hlediště usmívá syn Lucie Bílé, Filip Kratochvíl.

 
20:32

Těsně před zahájením přenosu dorazila Iveta Bartošová. Přesně dvacet vteřin před zahájením. Došla v kostýmku, ale vypadá spíše jako školačka. Když se hnala s Josefem Rychtářem na své místo, zakopla o kameru a málem se svalila na zem. Židle vedle ní je volná. To tam nikdo nechtěl sedět? Nebo se čeká, že přijde ještě její milenec Macura?

20:30

Nepochopila jsem, proč tatínek Lucie Vondráčkové sedí v první řadě a Karel Gott musí sedět až v řadě druhé. Mistr by měl navždy sedět v první řadě. Já si pana Gotta velmi vážím.

 
20:29

Brzobohatý do svého songu zatáhnul také hosty z první řady. Zpívá Eva Farna. Lucie Bílá jen pípla, v angličtině zarapovala Lucie Vondráčková...

 
20:28

Ondřej Brzobohatý byl představen Ondřejem Rumlem, který je v lóži za dýdžeje, jako Ondřej Pozděchudý. A slavnostní večer zahájil vlastním vystoupením s písní: "Bude to super mejdan." Tak doufáme, že se jeho slova naplní... Je to přeci jenom padesátý ročník.

20:24

Dobře, že letos nemoderuje Leoš Mareš. Ondřej Brzobohatý úroveň Slavíka pozvedá vtipem. Hodně mě jeho moderování baví.

 
20:23

Ondřej Brzobohatý těsně před zahájením přímého přenosu vystoupil na pódium se slovy: "Za pět minut začínáme. Pomóóóc!" A zase zmizel. Zřejmě s ním trochu cloumá tréma..

 
20:20

První řada je vyhrazené pro Lucie. Bílá sedí vedle Vondráčkové. Vedle sebe sedí také jejich partneři Petr Makovička a hokejista Tomáš Plekanec. Která z nich se bude radovat dneska z vítězství?

 
20:18

Hana Gregorová přišla do Státní opery sama. V hledišti bude pyšně sledovat svého syna Ondřeje Brzobohatého, který bude celým večerem provázet.

 
20:15
zobrazi sa po refreshi

Největší drama se letos očekává v kategorii zpěváka roku. Vyhraje stálice Karel Gott, nebo mladíček Tomáš Klus? Ten se na generálce chtěl samou nervozitou zastřelit.

 
20:10

Ben Christovao a Monika Bagárová přišli každý zvlášť. Zatímco Monika oblékla večerní róbu, Ben je oblečený, jako by šel na disko. Odvážný outfit doplnil slunečními brýlemi. Naopak v páru přišel Petr Kolář, který vyvedl do společnosti svou mladou milenku. Zavěšená do Noida přišla Eliška Bučková. Má na sobě rafinovaný model doplněný vlečkou. Bohužel ji na ni okamžitě začli lidé, kteří se kolem páru hromadili, šlapat...

 
20:03

Dorazila už i horká favoritka na Českou slavici Lucie Bílá. Doprovází  ji její přítel Petr Makovička a syn Filip.

 
19:57

V hledišti bude i maminka moderátora Ondřeje Brzobohatého Hana Gregorová, která se snaží vyrovnat s bolestnou ztrátou svého milovaného manžela Radka Brzobohatého. Dnes však budou všechny její myšlenky jistě patřit synovi.

 
19:56

Státní opera se už pomalu plní. Svého manžela Karla dnes v jeho velký večer přišla znovu podpořit manželka Ivanka.

 
19:51

Mezi prvními hosty dorazil slovenský zpěvák Peter Nagy. Přišel ještě dřív, než se otevřely dveře Státní opery. Chvilku si proto musel počkat v prostoru pro novináře.

 
19:50

Dobrý večer, vítáme Vás u online přenosu z vyhlášení cen Český slavík Mattoni 2012. Komentovat ho pro vás bude módní guru Františka Čížková a modelka Ornella Štiková, která je přímo v hledišti Státní opery.

Fotogalerie
26 fotografií