Těmi hračkami se myslí vše - od stavebnic a zahradních prolézaček pro syna, až po klávesy pro tatínka, který si v pracovně může v klidu dělat své písničky. Do patrové vilky se zahradou se exklávesista skupiny Lucie Dvořák s partnerkou Lucií Kvasnicovou alias DJ Luccou přestěhovali kvůli synovi. „Jsme tady zatím jen v pronájmu, ale uvažujeme, že dům koupíme. Přece jen na cestě máme druhé dítě a tady jsou podmínky lepší než v bytě v centru, kde jsme bydleli dřív,“ vysvětluje hudebník.

Vzpomínky z cest

Šestipokojový dům má podle Dvořáka ještě své mouchy. „Zařizovali jsme ho narychlo, tak nějak tím, co zrovna bylo. Tedy klasickým sektorovým nábytkem. Pokud ho opravdu koupíme, přijde spousta změn. Například závěsy v obýváku půjdou jako první,“ ukazuje na modré, okrasně nařasené kusy látky.

Co ale bydlení muzikanta přidává na osobitosti, jsou suvenýry z cest, které zdobí (nejen) obývák. Sošky, masky, ručně tkané koberce… koutů světa, které procestoval.

Oáza klidu

Nejvíc nadšení vzbuzuje v Dvořákovi poloha rodinného hnízdečka ve čtvrti Hloubětín. „Do centra Prahy je to kousek, a přitom se tu člověk cítí jako na vesnici. Klid, zahrada, prostě ideální. Do studia mám naučených několik tras, takže ráno jen zjistím dopravní situaci a vyrážím.“

Pokud by ale byly všechny ucpané, zoufat nemusí. V rozlehlém  pracovnu, kde většinu místa zabírají klávesy. „Je to jen provizorium, ale hodí se, když potřebuju něco udělat narychlo nebo mě večer něco napadne,“ libuje si Dvořák. Skupina Lucie, kde působil, si z udělování Hudebních cen Anděl odnesla ocenění pro Skupinu dvacetiletí. A  na tyhle úspěchy chce ve své pracovně navázat.

Fotogalerie
6 fotografií