„Vladimír byl myslitel. Ohromně vtipný a milý člověk. S obavami jsem sledovala jeho zhoršující se zdraví. Věděla jsem, že nám odchází,“ řekla Blesku dojatě Iva Janžurová. Smutnou zprávu, že její letitý kamarád navždy odešel se dozvěděla ve chvíli, když na něj myslela. „Byl to skvělý člověk, kterého jsem si moc vážila. Bude mi moc chybět,“ dodala uplakaná herečka.

Večerníček

Nad rakví zesnulého promluvil herec Petr Kostka. Přednesl dojemnou báseň od Jaroslavav Seiferta. Pak zazněly mimo jiné ústřední melodie Jiránkových slavných večerníčků Bob a Bobek a Pat a Mat.

Mnohé přítomné však naopak překvapilo, že hlas slavných Králíků, herec Josef Dvořák na pohřbu chyběl. "Já jsem nevěděl, kdy ten pohřeb je. Nikdo o tom se mnou nejednal. Nebyl jsem vyzván, abych se tam dostavil," řekl serveru Prásk.tv Jiránkův dlouholetý přítel.

Rakovina

Výtvarníka, který podlehl rakovině, vyprovodil na poslední cestě expremiér Petr Pithart. S květinou přišel i pohublý herec Ilja Racek, který už několik svádí boj se zákeřnou rakovinou. Prezident místo sebe poslal mluvčího Petra Hájka a premiér Petr Nečas věnec. 

Fotogalerie
10 fotografií