Trochu to připomíná scénu z komedie Vesničko má středisková. Doktor Skružný (Rudolf Hrušínský) říká hostinskému Rambouskovi (Jiří Lír): „Zajeď si do Pelhřimova a prohlédni si krematorium, ať víš, co tě čeká!“ Nárožný má při každé návštěvě Třeboně před očima místo posledního spočinutí.

Lufťák

Zatímco se ostatní herci pachtí ve volných chvílích na svých chatách a chalupách, Nárožný si prozřetelně koupil byt, který takovou velkou údržbu přece jen nepotřebuje. Herec tak může bez problémů užívat lázeňských procedur a procházek po historickém centru. Sám Nárožný se netají tím, že nechce o víkendech svádět nekonečný boj s trávou a plevelem nebo natírat okapy.

Kolo

Při koupi myslel herec i na dceru a syna, které s manželkou Ivou mají. Další apartmán, který jim v Třeboni pořídil, je ale normálně ve městě s běžnou vyhlídkou na ulici. „Pan Nárožný naše město miluje. Koukali byste, jak se tady prohání na kole, jak sportuje. Jako mladík,“ prozradila Blesku jedna ze starousedlic. Je tedy vidět, že Nárožný, ač zvolil vyhlídku na hroby, má život přece jen rád. Chce si ho ještě pořádně užít.

Fotogalerie
3 fotografie