Autoři kalendáře chtěli na focení oslovit skutečné hvězdy, a tak je nemohl napadnout nikdo jiný než Karel Gott a jeho žena Ivana (36). Volba ze tří možností, mezi kterými nechyběla například klasická závěrečná scéna na letišti z amerického filmu Casablanca nebo i odvážné Mlčení jehňátek s Hanibalem Lectrem s hrůzostrašnou maskou, byla nakonec překvapivě jednoduchá.

Vinnetou byl od začátku náš favorit a tajné přání. A Karel s Ivanou na tenhle nápad reagovali okamžitě a bylo vidět, že filmy s Vinnetouem mají nastudované. Karla Gotta navíc pojí s Vinnetouem i přátelství s jeho představitelem, hercem Pierrem Bricem, se kterým se dlouhá léta zná,“ říkají autoři kalendáře Proměny 2013.

Protože focení probíhalo uprostřed velkého turné, které Karel Gott právě absolvuje, bylo jasné, že v podzimním počasí se fotografie musí naaranžovat v ateliéru. „Když Karel s Ivanou vyšli z maskérny v těch úžasných kostýmech, najednou jsme se cítili jako kdysi v letním kině, kam každý na Vinnetoua alespoň jednou zašel. A kdo tvrdí, že ne, chodí na něj dodnes,“ uzavírají se smíchem autoři kalendáře.

Fotogalerie
5 fotografií