Měla to být velká show, očekávaný comeback padlé hvězdy 80. let. Michal Penk byl jednou z hvězd soutěže Miss Hasička, to, co ale na jevišti předvedl, mnohým vyrazilo dech. Ztrápená tvář, do které se podepsala léta na drogách. Ve vytahaném tričku s uhýbavými pohledy Penk na pódiu přesvědčivě nepůsobil.

Přestože zpěvák tvrdí, že je již několik let ze závislosti na drogách vyléčený, je na něm na první pohled vidět, jak moc ho změnily.

Penk byl idolem 80. let, všechny ženy po něm šílely. On měl však jiné lásky - Ivetu Bartošovou a právě drogy. Obojí ho navždy poznamenalo.

V roce 1984 začal Penk hrát ve skupině Julie 2300, vydržel tam však  pouze rok, než skupina Lucie začala hledat zpěváka do své skupiny, kam Penka nakonec přijali. Ani tam však jeho působení nemělo dlouhého trvání. V průběhu roku 1986 Michal skupinu opustil, protože ho zlákal Ladislav Štaidl do svého Orchestru Ladislava Štaidla. V ten moment se nastartovala Penkova kariéra a tehdy teprve osmnáctiletý zpěvák se stal přes noc idolem dívčích srdcí v celém Československu.

Koncem osmdesátých let se seznámil s Ivetou Bartošovou, se kterou čtyři měsíce bydlel v bytě své matky. Vztah ale zkrachoval poté, co vyšla najevo jeho údajná nevěra. Ta se však ve stejnou dobu zakoukala do Ladislava Štaidla.

Do roku 1994 se mu velmi dařilo, skládal písně pro filmy a seriály a natáčel videoklipy. Potom ale přišel strmý pád, který zpěvák neustál, a v roce 1996 propadl drogám. Z této závislosti, jak tvrdí, se dostal před čtyřmi lety, a touto dobou se pokouší o comeback. Podaří se mu to?

Video
Video se připravuje ...

Podívejte se, jak se Penk pokouší o comeback David Malík, Youtube.com

Fotogalerie
6 fotografií