Olga Havlová (†62) a Václav Havel (†75)

Bývalý prezident byl na vlastní přání pohřben vedle své první ženy Olgy. Na jejich hrobě v pražských Strašnicích po celý rok hoří desítky svíček. Lidé nepřinášejí jen květiny, ale i obrázky a dělají třeba z kaštanů obrazce.

Rudolf Hrušínský (†73)

Na hercově hrobě na Olšanských hřbitovech hoří pár svíček. Leží tu i květiny, ale celkově působí místo posledního odpočinku slavného představitele filmového Švejka zanedbaně. Rodina tu zřejmě delší dobu nebyla, protože hrob je zapadaný listím.

Stella Zázvorková (†83)

Stallin hrob chátrá
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda a archiv Blesku

Herečka je pohřbena v pražském Motole v hrobě, kde je i její jediná dcera Jana (†15). Z rozvětvené rodiny zbyl jen Stellin synovec Jan (54) a jeho dcera Lucie. Na hrobě je patrné, že o něj nikdo nepečuje. Je tu pouze hereččina fotka a povadlé karafiáty.

Jiří Kodet (†67)

Herec Jiří Kodet má na hrobě jen dva vkusné květináče
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda a archiv Blesku

Hrob plný hereckých osobností, počínaje pradědečkem Jiřího Kodeta, slavným Vendelínem Budilem, a jeho matkou Jiřinou konče. Uklizený náhrobek zdobí jen dva vkusné obří květináče s hustě vysázenými květinami.

Petr Muk (†45)

Petr Muk má na hrobě plno květin
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda a archiv Blesku

O hrob v Českém Krumlově pečují fanoušci, rodina, a hlavně krajané průběžně. Je stále zasypaný květinami. O Dušičkách ještě víc než kdy jindy. Oblíbený zpěvák, který zemřel uprostřed práce, všem moc chybí.

Karel Svoboda (†68)

Svoboda má růži, která neuvadne 730 dní
Autor: Foto Blesk - Martin Hurda a archiv Blesku

Hitmakerův hrob v Aldašíně u Jevan, kde odpočívá i jeho dcera Klárka, zdobí »kouzelná« růže, která neuvadne ani po více než dvou letech. Jsou tady i další květiny a je znát, že na Karla nezapomněla ani rodina, ani jeho fanoušci.