Za zdravotní problémy může hercovo vražedné pracovní tempo a neustálý stres. „Měl infarkt, prostě moc maká a nedá si říct,“ potvrdil Blesku jeho syn Ondřej Rychlý.

S bolestí na hrudi byl Rychlý před několika dny přímo z placu převezen záchrannou službou do nemocnice v pražské Krči a nyní je podle informací Blesku v domácím ošetřování. „Petr prodělal angioplastickou operaci. Přerušil natáčení, ale v půli listopadu začne opět pracovat,“ řekl ředitel PR a komunikace TV Nova Josef Koukolíček.

Až Rychlý opět naskočí do pracovního procesu, měl by zvolnit, aby se podobná situace neopakovala.

Už před šesti lety měl herec namále a opět v tom hrálo hlavní roli jeho pracovní vypětí. Tenkrát ho lékaři museli urychleně hospitalizovat na neurologickém oddělení na pražské Homolce. Příčinou bylo selhání organismu.

Strach o jeho zdraví má nejen jeho rodina, ale i kolegové. „Myslím, že si se zdravím hodně zahrával. Nedokáže vůbec vypnout a tohle jsou následky,“ prozradil Blesku jeden ze strachujících se herců.

Co je to angioplastika?

Chirurgický zákrok, při kterém je do postiženého místa zúžené tepny zaveden katetr a umožňuje okamžitou léčbu při jejich zůžení nebo uzávěru, např. při akutním infarktu myokardu. Roztažení tepny se provádí balonkovým katetrem.

Fotogalerie
5 fotografií