Byl bohatý a ženami obletovaný, dnes má tento nevěrník dluhy. Se svou manželkou už jedno dítě má, se svou milenkou očekává druhé. Ano, dlouhovlasý muž s cigaretou na snímku je skutečně Josef Kokta (55). Věřili by jste tomu? Tehdy bylo Josefovi pouhých osmnáct let a účes na „máničku“ byl nutností každého mladíka, který chtěl tak vyjádřit protest proti totalitnímu režimu.

Jeho milence Ornelle Štikové (19) by se líbil Pepa i v této době. Jeho fotografii okomentovala slovy: „Jooooj, Sabbath? Přemýšlím, komu z nich si byl podobnej,“ čímž narážela na jeho hudební vkus. Sabbathe Koktovi prý také známí říkali.

Josef Kokta v té době poslouchal tvrdé rockové kapely. Nejoblíbenější z nich však byla Led Zeppelin. O několik let starší Kokta se divil, že jeho milenka takové legendy zná. „A ty je z té doby znáš?,“ ptal se. „Znám toho plno,“ odvětila s úsměvem Ornella. „To já vím….,“ zasnil se slastně Kokta. Těžko říct, jestli jejich pozdější komunikace pokračovala na téma muzika. Když bylo po všem a nevěra praskla, Pepa spíš pak naladil na notu: Já nic, já muzikant...

Jak je vidět těhotná Ornella by brala Koktu za jakýchkoliv okolností. A co ty, Gábino? Taky by jsi mu tehdy neodolala?

Fotogalerie
4 fotografie