„Já to zvládnu líp než ty, za tebe. Ty jsi musel strašně bojovat a já budu bojovat ještě víc… Já ti to slibuju,“ špitala Iveta nad otcovým hrobem ve Frenštátě pod Radhoštěm. Zatímco se zpěvačka před čtyřmi roky začala z moci osidel alkoholu vymaňovat, jejího otce stál život. 

Prokletý alkohol

Opil se ve svém domku a v tratolišti krve ho brzy ráno našla Ivetina matka ležet pod schody, ze kterých se v podnapilém stavu zřítil. V nemocnici potom zápasil o život tři dny, krvácení do mozku se ale lékařům zastavit už nepodařilo.

Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. Také Iveta se ještě v době, kdy byla provdána za Pomejeho, dokázala opít a zřítit ze schodů ve svém domku v Uhříněvsi, což ji málem stálo život. Nebo jí v kuchyni podklouzly nohy a měla obličej samý monokl. Totéž Iveta předvedla i Josefu Rychtářovi. Byl to také pád v alkoholovém opojení, při kterém jí vypadl ramenní kloub z jamky.

Schovávaná s flaškami

Táta Bartoš, který celý život pracoval v Tatře Kopřivnice jako vedoucí vývoje, pil prý i v práci. Ve Frenštátě proslul tím, že si na zahradě zakopával slivovici. Aby na fl ašky nepřišla máma Svatava. Iveta si zase schovávala vodku do nádržky na vodu od záchodu, kde z ní tajně, aby to neviděl Pomeje, upíjela.

Podobnost s otcem si Iveta uvědomuje až dnes. Za jeho života byla slepá, protože ho milovala. Byl to on, kdo ji jako jediný z rodiny podporoval ve zpěvu. „Děkuju, tati, byl jsi skvělej,“ loučila se s otcem u jeho hrobu. Zvládne to Iveta? Udělá otci radost a zachrání rodině čest?

Fotogalerie
8 fotografií