Když se Dagmar v pátek objevila na ruzyňském letišti, které se přejmenovávalo na Letiště Václava Havla, všichni žasli, jak krásná a zářící dáma to přišla. Vypadala úžasně! Tvář dokonale vypnutá, plné rty nelemovala jediná vráska a hladké čelo by jí mohla závidět většina třicátnic.

Botox? Ano!

Odborníci se shodují, že paní Dagmar pravidelně dochází na botulotoxinové injekce, které dokážou vyhladit vrásky na čele, u kořene nosu, u vnějších očních koutků a redukovat vrásky na krku. Ale ta její vypnutá tvář! Podstoupila konečně facelifting? Tedy operaci, kdy se odstraněním přebytečné kůže a zpevněním podkožního vazivového aparátu vypne kůže obličeje?

Facelifting? Ne!

„Téměř s jistotou to mohu vyloučit. Paní Dagmar podle mého úsudku patří k těm pěti procentům žen, které nemají genetickou dispozici k ochabnutí obličeje. Taková žena může být krásná v padesáti, šedesáti, ale i osmdesáti letech. A samozřejmě může vypadat skutečně i o deset dvacet let mladší, než doopravdy je,“ řekl Nedělnímu Blesku plastický chirurg Jan Měšťák, jehož soukromá klinika plastické a estetické chirurgie Esthé je nejvyhledávanější v republice.

Fotogalerie
13 fotografií

Stačí přibrat

Potom okamžitě dodal: „K omlazení tváře v tomto věku paní Dagmar kolikrát stačí i to, že přibere dvě a více kilo.“ Havlovou Měšťák jednou zkoumal detailně. „Tak to přísluší k mé práci. Bylo to na Miss ČR. Seděli jsme vedle sebe a potom se i spolu fotili. Opravdu jsem nezaregistroval žádný chirurgický zákrok,“ svěřuje Měšťák a vysvětluje, proč Dagmar od pohřbu prezidenta Václava Havla omládla.

Stres

„To je logické. Když zemřel Václav, byla v obrovském stresu. Hubla. To okamžitě obličej ochabuje, stárne, dělají se i vrásky. Potom stačí půlroční regenerace duše, trošku přibrat a obličej hned omládne. Samozřejmě, pomáhá i botox, ten ale sám o sobě by v tomto věku paní Dagmar nepomohl. V jejím případě hraje nejdůležitější roli genetická dispozice, kterou má skvělou,“ dodal Měšťák s tím, že důležitá je i péče o pleť a zdravá strava.

Co prozradila o plastických operacích paní Dagmar

Dagmar Havlová se vždy vyhýbala rozhovorům na téma plastické operace. Nedělní Blesk přináší jednu z řídkých vyjímek. „Uznám - li za vhodné, že se budu cítit lépe, třeba si je udělat nechám. Zatím nemám žádné plastické operace. Nekouřím a používám přírodní krémy. Nikdy bych nešla spát důkladně neodlíčená. Snažím se jíst zdravě,“ řekla Dagmar Havlová.