Nad údolím říčky Kocáby, kde stávaly trampské osady, se z mnohých srubů a chat staly domky na celoroční bydlení. Jedním z nich je i nový dům Míši Noskové. „Vykoukl na  nás z  internetu a  byla to láska na  první pohled. Prostě sen…“ líčí zpěvačka a  bývalá finalistka soutěže SuperStar. Bydlí tu i  s  manželem a  dvouletou Eliškou od  března. K  domu patří kus lesa, takže na  houby se chodí na  zahradu.

Ovšem na první pohled nejvíce okouzlí bazén, do kterého se dá skočit rovnou z ložnice!

Na první sirku

Mladí manželé dům teprve pořádně zabydlují a plánů mají spousty. Třeba takové topení krbem na dřevo je sice romantické, ale někdo musí ráno vstát, dřevo ze zahrady přinést a zatopit. Míša suverénně ukazuje, že to zvládne na »první sirku«. „Jsem typické panelákové dítě, vlastně až doteď jsem vždycky bydlela v nějakém bytě s ústředním topením a  veškerým komfortem. A  tady nás čeká ještě spousta práce,“ zdůrazňuje.

Tipuje, že rekonstrukce domu je práce na pět let. A ještě zahrada! Už si udělala jednu malou skalku i bylinkovou zahrádku, takže nabízí čaj z vlastnoručně vypěstované meduňky nebo mojito s právě utrženou mátou.

Cestou necestou

K domu nevede cesta, spíše necesta – vyjetá lesní stezka. „Mám to už v ruce, trefím skoro poslepu,“ odpovídá na otázku, jak se sem v noci vrací z pražského pohádkového představení Kapka medu pro Vendulku nebo z Plzně, kde hraje v operetě Netopýr. Když je krásně, nad Kocábou se bydlí přímo snově.

Ale co až začne padat sníh? Dostanou se po zapadané cestě vůbec z domu nebo naopak domů? Pořídí si sněhový pluh? „Přijďte se podívat a  uvidíte,“ loučí se s úsměvem Míša.

Fotogalerie
5 fotografií