„Už pět let bydlím, ale tu hypotéku mám do třiašedesáti,“ směje se herec.

O vybavení a designu jsem moc nepřemýšlel. „Co se nám s Pavlíkem líbilo, to jsme si pořídili. Nejoblíbenější místnost je samozřejmě obrovská kuchyň spojená s jídelnou. V kuchyni něco uklohníte, u stolu sníte a tady na sedačku se svalíte s plným břichem a vydýcháváte,“ provází nás svým královstvím.

Co se týče úklidu, herec razí teorii nárazových prací. „Uklízím, když je na to nálada, a nenávidím jarní a vánoční úklid!“ Takže se prý v bytě smýčí i jednou za měsíc. „Zato pořádně a výsledek je pak krásně vidět. Každý si toho hned všimne.“

V prvním patře ve 3+1 se skrývá i velký poklad – harmonium, které cestuje z bytu do bytu. „Dostal jsem ho před 20 lety od jedné stařenky na Hané. Když se jednoho dne z kostela ozývaly skladby jako Yesterday, tak mi říkala: „Lumíre, to si na kostelní varhany nemůžeš hrát!“ A tak harmonium našlo nového majitele.

Dalším skvostem je maketa divadelního jeviště. „Fantom Londýna bude mít světovou premiéru v květnu v Ostravě.“ Od scénografa tak dostal režisér Olšovský scénu, aby si mohl maličké herce představovat a posouvat je, jak se mu zlíbí.

Fotogalerie
7 fotografií