S Polákem se přišlo rozloučit bezpočet herců a slavných osobností, které s kameramanem spolupracovaly. Nemohla chybět režisérka Marie Poledňáková, která má právě na svědomí nezapomenutelný film S tebou mě baví svět.

Mezi smutečními hosty se objevila také herečka Simona Postlerová, která dorazila i přes svá zranění, která utrpěla pádem z pódia při derniéře Richarda III.

Velkým překvapením byla také účast Ondřeje Brzobohatého, kterého samotného čeká další ze smutných dnů. V pátek bude mít pohřeb jeho tatínek Radoslav Brzobohatý, který zemřel den před svými 80. narozeninami minulý týden. Právě poslední rozloučení se svým otcem Ondra ve Strašnicích domlouval. Přišel těsně poté, co skončil pohřeb Poláka, takže se před obřadní síní potkal s mnoha kolegy, s nimiž prohodil pár slov.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb kameramana Petra Poláka Hana Hoschlová

Poslední sbohem přišlo dát celkem na 200 lidí, z čehož byla spousta jeho kolegů. Dva pak pronesli krásný a dojemný proslov. Objevili se i herci ze seriálu Cesty domů a jejich druhý režisér Jaromír Polišanský, který se střídá s Jiří Adamcem. Po celou dobu pohřbu hrál Polákovi jazzový hudebník Jiří Stivín.  

Kameraman zemřel poté, co ho v březnu postihla mozková příhoda. Blízcí se shodují, že to bylo zřejmě z vyčerpání. Kromě toho, že neustále natáčel, ještě přednášel na FAMU. Bylo toho na něj moc a jeho organismus to už bohužel nevydržel. Na jaře upadl do kómatu, ze kterého se už nikdy neprobral. O víkendu zemřel..

 

Fotogalerie
11 fotografií