Náhlý odchod herecké legendy všechny šokoval. Ale tu největší bolest zažívá jeho manželka, dcera Rola a syn Ondřej. "Co vám mám k tomu, tak hroznému, říct. Zemřel...," potvrdila smutnou zprávu Hana Gregorová, manželka Brzobohatého. 

Podle informací Blesku byla příčinou smrti akutní cévní příhoda. Blesku to řekl přednosta IKEM Jan Pirk. „Radoslav Brzobohatý zemřel na akutní cévní příhodu. Už jsme ho nemohli zachránit," řekl Blesk.cz.

Zdravotní problémy Radka Brzobohatého provázely několik posledních let. Nešlo jen o bolavou kyčel a ploténky, kvůli kterým měl strašné bolesti zad, ale v roce 2010 musel dokonce na operační sál kvůli hrozící embolii.

Podle informací Blesku byl v posledních týdnech hrozně zesláblý a vyčerpaný, což zapříčinilo, že mu selhalo srdce. Herecká legenda odešla den před svými 80. narozeninami. Rodina mu na tento pátek naplánovala oslavu ve známé kavárně Cafe Cafe, která je nedaleko Divadla Radka Brzobohatého, kde vždy v předchozích letech bujaře slavil.

Tři manželství, dvě děti

Brzobohatý byl třikrát ženatý. Z prvního manželství s Jaroslavou Kolářovou měl dceru Radanu. Jeho druhou ženou byla herečka Jiřina Bohdalová, svazek však brzy skončil rozvodem a se současnou manželkou Hanou Gregorovou žil od roku 1981. Jeho žena přivedla do manželství svoji dceru Rolu, pak se jim narodil syn Ondřej, který je velmi úspěšným muzikantem a hercem.

Národem milovaný herec za svůj život ztvárnil desítky filmových a divadelních rolí. Nejznámější je jeho filmové ztvárnění Jiráskova F. L. Věka, role Františka v seriálu Všichni dobří rodáci, nezapomenutelný byl jako Mrakomor v pohádce Princ a Večernice, perlil ve snímcích Dáma na kolejích nebo Sněženky a machři. Jeho posledním filmem byl snímek režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky, kde se po třiceti letech sešel se svou exmanželkou Jiřinou Bohdalovou.

Letos byl v televizní anketě TýTý uveden do Dvorany slávy.

Jak na náhlý skon reagovali jeho kolegové?

Tomáš Töpfer, ředitel Divadla na Vinohradech

"Jsem hrdý, že jsem se i na tomto jevišti mohl s ním potkat. Těšil jsem se na oslavu jeho jubilea a chtěl jsem mu popřát dobré zdraví a mnoho let. Bohužel k tomu nedojde. Je mi to moc líto, protože zemřela velká legenda českého divadla."

Veronika Freimannová, herečka

"Odešel obrovskej chlap a velikej herec."

Jiří Strach, režisér

"Je to velká škoda, nenahraditelná. Byl to člověk, čestný, charismatický a spravedlivý."

Jiří Hromada, mluvčí Herecké asociace

"Opustil nás vynikající herec a báječný člověk."

Zlata Adamovská, herečka

"Radek se ke mně vždycky mile a srdečně hlásil, ačkoli on byl velká hvězda a já herecký kandrdas. Říkal mi Adame a lituji, že jsem se od něj nikdy nenechala doprovodit."

Karel Smyczek, režisér

"Při natáčení Sněženek a machrů jsem ocenil jeho fyzické kvality, na horách to nikdy nebylo snadné. Svým nadhledem mě kolikrát podržel. Děkuji ti, Radečku."

Připravujeme podrobnosti.

POSLEDNÍ BRZOBOHATÉHO ROLE: