Představitel hlavní role v seriálu Rozpaky kuchaře Svatopluka dostal v pořadí již šestnáctou hvězdu v chodníku před tamním hotelem, jehož majitelem je Jiří Rauš.

Ten mu ocenění za Kuřátko na 1000 způsobů nabídl až letos v červnu, i když Dvořák jezdí do vyhlášené restaurace až třicet let. A vedle hercovy hvězdy bude hvězda zlaté skifařky z londýnské olympiády Mirky Knapkové (31).

„A když jsem to zjistil, tak jsem si říkal: Ležet vedle zlaté veslařky a nestrávit přitom ani hodinu tréninku na vodě, co víc může člověk chtít,“ řekl Blesk.cz král českých pohádkových vodníků.

Seriál točili za provozu v Puppu

Na Dietlův seriál Rozpaky kuchaře Svatopluka rád vzpomíná. Podle něj to byla bezvadná práce, protože příběhy režíroval miláček herců František Filip.

„Točili jsme třeba tři měsíce v karlovarském Puppu za plného provozu. Nastoupili jsme do kuchyně v 11 hodin a s prominutím jsme kuchtili svoje šlichty.

A při vydávání jídel pak museli dávat majzla, aby se někdo z našeho hrnce nedal jídlo hostovi, neboť by ho tím srazil na zem,“ usmívá se Dvořák.

Zasmradil přidělenou garsonku

Ten si ale v civilu s vařením moc netyká. Před natáčením seriálu o trampotách Sváti Kuřátka totiž ještě coby herec ústeckého divadla připálil v troubě vlastnoručně vyrobenou sekanou.

A zasmradil přidělenou garsonku poté, co si neuvědomil, že hrnec s lahůdkou má plastové uši. "Nakonec jsem ale připálenou krustu ze sekané odřízl a lžící jsem upečené jídlo snědl. Bylo dobré," dodal představitel televizního kuchaře, který hvězdu dostal za Kuřátko na tisíc způsobů.

Fotogalerie
13 fotografií