Tohle jsou poslední slova, která Rotreklová slyšela od svého milovaného manžela krátce před tragickou nehodu.

"Mamčo, chytil jsem konečně první rybu! Odpověděla jsem mu, že je to moc fajn, že si ji druhý den dáme. A pak najednou volala police, že manžel je na operačním sále ve střešovické nemocnici a má silné krvácení," svěřila se v rozhovoru pro Ona Dnes vdova, která v oné nemocnici pracuje. "Jenže jsem v ten den nebyla v Praze, ale na chalupě v Litoměřicích, a než jsem stihla přijet do nemocnice, už mě k němu nechtěli pustit a dali mi do ruky jeho věci. Byla mezi nimi i jeho kožená kotníková bota. Jen jedna. Druhou mi až večer přinesla policie. Ten náraz musel být tak silný ..."

Rotreklová se po smrti manžela zbavila všech jeho věcí. Na památku si nechala jen jeho zlatý přívěšek.

Paradoxní je, že v onen osudný den, měli manželé původně jet na Slapy. "Jenže na chalupě mě zbyly okurky, tak jsem se rozhodla, že pro ně zajedu a nějaké zavařím. Vzala jsem si auto a manželovi řekla, ať zajede na ryby na skútru a na Slapy že pojedeme druhý den. To já jsem to změnila," obviňuje se ze smrti muže paní Olga.

Soud o tom, kdo zavinil smrt Jindřicha Rotrekla, rozhodl letos 13. července. Dara Rolins byla odsouzena za zabití z nedbalosti. Od soudu odešla s podmínkou na 26 měsíců s odkladem na tři roky. Kromě toho přišla na tři roky o řidičský průkaz.

Video
Video se připravuje ...

Podle paní Rotreklové jsem vrah, říká Dara Jan Jedlička, Markéta Reinischová

Fotogalerie
8 fotografií