Jak Blesk zjistil, byla obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zpěvačka stále doufala, že nehoda skončí pouze jako přestupek. Ale to se přepočítala!

Mohla i zabít!

Hladina alkoholu byla u Ewy na hodnotě jednoho promile, které je obvyklou hranicí mezi přestupkem a trestným činem. „Znalecké posudky prokázaly, že řidička naplnila znaky trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ byl postoupen k soudu,“ sdělil Blesku mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk.

Její nehodu zkoumali znalci z oboru dopravy a soudního lékařství, kteří rozhodli, že nebyla způsobilá jízdy. Jízdou autem pod vlivem alkoholu mohla ohrozit život a zdraví lidí a způsobila značnou škodu na majetku. Její bytelný Volkswagen Tiguan byl na odpis a zpěvačce podle expertů zachránil život.

Zpěvačka trest přijala

„Odvolávat se nebudu, trest beru,“ svěřila mladá zpěvačka, kterou teď čekají krušné chvíle. Dva roky bez řidičáku je pro Ewu největší kámen úrazu. Dostala se totiž na práva do polské Varšavy, kam bude muset často jezdit. A právě ztráta průkazu jí může ohrozit i studium na prestižní vysoké škole, o kterém tolik snila.

Jak k nehodě došlo

Bourala den poté, co s vyznamenáním zvládla maturitu na Gymnáziu s polským jazykem v Českém Těšíně. Zkoušku z dospělosti také hned oslavila. Jak Farna tvrdí, dala si jen čtyři drinky a sedm hodin před nehodou už prý nic nepila. Časně ráno pak vyjela z Vendryně, kde s rodiči žije, směrem na Třinec. Po pár kilometrech málem přišla o život. Sjela ze silnice, po padesáti metrech narazila do stromu a přetočila se o 180 stupňů. Její tiguan skončil na střeše. Z hrozivě vypadající nehody Farna vyvázla jen s pár odřeninami. Řidičák tehdy měla sotva půl roku.

Fotogalerie
6 fotografií