„Tak tohle jsem opravdu nečekal,“ přiznal  Blesku Karel Gott. Ostatně jako vždy.

Kot Teofil

Gott soutěžil v Sopotech pouze jedenkrát, a to v roce 1964, a nikoli s Lady Carneval. Tehdy si vyzpíval třetí místo s písničkou v polštině Kot Teofil. Od té doby v Sopotech už nikdy nesoutěžil a prezentoval se tam jen svými samostatnými recitály. Poslední se uskutečnil před šesti lety. „Proto mne třetí místo tak překvapilo. V Polsku skutečně už řadu let nekoncertuji, nevystupuji ani v televizi, nevycházejí mi tam desky. Toto umístění beru od polských posluchačů jako skutečnou poctu,“ dodává Gott, kterého na prvním a druhém místě předběhli domácí zpěváci.

Helena až třináctá!

Až daleko za Gottem se v anketě polského deníku Dziennik Baltycki umístila Polka Maryla Rodowicz (11. místo), Ital Drupi (12. místo) i Helena Vondráčková (13. místo) se svým Malovaným džbánkem.Což je s podivem, protože Vondráčková v Sopotech v roce 1977 se Džbánkem nejen zvítězila, ale song je v Polsku dodnes velkým hitem, vlastně jakousi česko-polskou hymnou.

Gottovi se v poslední době prostě daří. Před pár dny dokončil nové album Dotek lásky a teď už se naplno rozběhly i zkoušky na jeho podzimní turné.

Fotogalerie
6 fotografií