Jedinou zástupkyní něžného pohlaví v porotě je generální ředitelka vydavatelství Ringier Axel Springer CZ Libuše Šmuclerová. A svoji roli si velice pochvaluje.

„Je to báječné, protože můžu myslet na jiné věci než na byznys. Myslím na chuť jídla, podobu, jak to voní, a je to skvělé,“ řekla Blesku Libuše Šmuclerová.

Na jeden výtvor ale kolegyně porotců gurmána Pavla Maurera a šéfkuchaře Michala Rabiny určitě v životě nezapomene. „Nejhorší pro mě byla zabijačková pálenka,“ vyslovila roztřeseným hlasem.

Pálenka jako prejt

„Přišel pán a přinesl láhev s průzračnou tekutinou. Nalil to a dopředu avizoval, že to nedám. A já, že proč bych to nedala? Stačilo si jenom čuchnout a bylo to příšerné,“ popsala generální ředitelka. „Bylo to něco mezi prejtem, krví, jitrnicí, jelitem a česnekem.

Připadala jsem si jako malé zvířátko v animovaném fi lmu, když dostane ránu a pak letí deset metrů – to byl můj vjem z toho přičichnutí.“ Pak přišlo to nejhorší. „Až do rána mě mrzelo, že jsem si dala. Přestože jsem to vyplivla, bušilo mi srdce a bylo mi opravdu zle.

Kdyby nás někdo chtěl otrávit, tak mohl. Nevím, jestli mě otrávila zabijačková pálenka, ale ty stavy jsem takové měla,“ řekla Šmuclerová. Celkem 14 dílů a závěrečné fi nále odmoderují Adela Banášová a Petr Vágner.