Co na tom, že nejeli do africké Keni, ale do východních Čech. Zážitek to byl stejný. Už před týdnem Ivana s oběma dcerkami a matkou Blankou odjela na chalupu u Adršpašských skal. Malé »Gottovky« měly slíbeno, že svou dovolenou završí mezi zvířátky, a tak se i s maminkou a babičkou spakovaly a odjely na české safari. A nikoli jen na výlet. Na pár nocí se tam ubytovaly.

Mistr jel autobusem

Co by to bylo za zážitek, kdyby u toho nebyl táta! Gott, přestože má práce nad hlavu, svoje holky vyslyšel a přijel na jeden den a jednu noc za nimi. Celý park si s rodinou nejdříve projel safari autobusem, dohodli se, kam vyrazí zítra, a dali si spolu večeři. Charlotte a Nelly měly svůj stůl, svá »zvířátková « jídla, malovaly si slony, zkrátka byly ve svém živlu. A protože věděly, co přijde zítra, usnuly na povel.

Hned ráno po snídani je totiž s mámou, tátou a babičkou čekalo krmení slonů.

Zastínil i slona

„Jéé, hele, to je Gott!“ bylo slyšet ze všech stran. Návštěvníci zoo fascinovaně zírali, že několikanásobný Slavík dopoledne krmí slony. A s úsměvem se zdraví se všemi zvířaty. „Byl to zážitek. Třeba jsem se dozvěděl, že sloni v zajetí se dožijí 70 i více let, paradoxně na svobodě tak kolem 35. Je to v zubech. Když se jim o ně nikdo nestará, kazí se a sloni poté nemohou dobře rozmělňovat potravu, chátrají, mají nemoci,“ popisoval se zájmem Slavík a dodal: „Nikdy jsem třeba neslyšel, že by slon měl zubní protézu.“

Sláva nazdar výletu

Výlet se zjevně vydařil. Hned druhý den nato, tedy včera, Gott natáčel v Českém rozhlase svůj pravidelný pořad Zpátky si dám tenhle film a byl v neuvěřitelně dobré náladě.

Fotogalerie
10 fotografií