Landa zjevně není ještě zdravotně v pořádku a jeho ochrnutá pravá půlka obličeje mu dělá stále problémy. „Muzikál ještě není hotov,“ přiznala Blesku na přímý dotaz i Mirjam Landová, Danova manželka a zároveň režisérka muzikálu. Kolik toho má Landa hotov, už ale odmítla komentovat.

„Řeknu vám to takhle: Dan teď píše ve dne v noci, proto tu také teď není,“ sdělila Landová a vysvětlila tak Danovu nepřítomnost na první zkoušce muzikálu v divadle.

„Já už začínám zkoušet to, co napsal, a on to dopisuje, na tom nic není, tak to děláme obvykle,“ pokračovala Landová ve snaze celou věc zlehčit. Landa ale několikrát rezolutně pro tisk osobně prohlásil, že na první zkoušce Klíče králů stoprocentně bude.

„Není tu třeba. A jako režisérka ho tu jako autora teď opravdu nepotřebuji,“ tvrdí Landová. Přitom i ona prohlašovala, že se Landa první zkoušky určitě zúčastní. Navíc se měl na zkoušce po třech měsících poprvé objevit na veřejnosti a dát tím jasně najevo, že jeho ochrnutá pravá půlka tváře není žádná katastrofa. Landa ale nepřišel. Buď tedy opravdu není stále fit, anebo si uvědomuje, že kdyby nepracoval ve dne v noci, premiéru v říjnu nestihne. Ať je to tak či onak, nad rockovou operou, kterou už teď sám Landa srovnává se svým úspěšným muzikálem Krysař, visí Damoklův meč.