„Musím pořád něco dělat a kolem mne musí být šrumec, jinak bych se zbláznila. Proto musím slavit,“ dodala. Zpěvačka je totiž zvyklá svá jubilea ignorovat. „Před padesátinami jsem utekla raději do Egypta,“ přiznává. Když ale poznala, že ze smrti milované osoby ji nejvíc léčí práce, překonala sebe samu a rozhodla se kulatiny oslavit a ve velkém. A to nejen jubilejním albem, které jí vydá Supraphon.

„Budu mít 16 koncertů a ten poslední, v den té hrůzy mého narození, v Lucerně. A to bude velkej mejdan,“ svěřila Petra, která si do Lucerny pozvala i několik svých hostů včetně Evy Pilarové a Marty Kubišové. „Jen mě mrzí, že si Jedeme dál nezazpívám s autorem Petrem Jandou. Ale odpouštím mu, ten zase slaví 50 let Olympicu a skloubit to se mnou nejde,“ vysvětlila Janů, která je momentálně s kamarádkami 14 dnů na řecké Lefkadě. „Jsem šťastná za práci a kamarády, občas proto zapomenu, že jsem definitivně sama,“ říká zpěvačka.

Chlapa nepotřebuji

Sama prý byla vždycky ráda, »definitivní samota « je ale jiná. „Milovala jsem, když jsem hospodařila na naší chalupě sama třeba i několik týdnů. Věděla jsem, že ale potom přijede Michal. Teď vím, že nepřijde nikdo a je to takový divný a skličující pocit,“ netají Janů.

Přestože 60 let není žádný věk, na milence nebo další manželství nemá Petra ani pomyšlení. „Ale dejte pokoj. Nějaký nápadník, to je to poslední, po čem teď toužím. Teď potřebuju práci, kamarády a skvělé chalupářské sousedy,“ uzavřela Petra.

Fotogalerie
8 fotografií