Před samotným rozvodem musel soud rozhodnout o výchově a výživě nezletilých dětí. Na výchově se pár dohodl bez problémů: Vojtěch (15), Kateřina (13) a Jakub (10) zůstanou v péči Kamily. Na alimentech se ale manželé dohodnout nedokázali a musel je určit soud.

Neuměli se shodnout

„Otci bylo stanoveno měsíční výživné na nezletilého V. K. ve výši 14 tisíc korun, na nezletilou K. K. ve výši 13 tisíc korun a na nezletilého J. K. ve výši 10 tisíc korun,“ řekla Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Michaela Janoušková s tím, že Klaus junior musí tyto alimenty platit ještě před samotným rozvodem, a to od 1. března 2012. Už předtím otec na děti přispíval, žádný dluh na alimentech proto nebyl vyčíslen.

Účtuje jim školné

Přestože by se mohlo zdát, že Kamila dostává na děti pořádnou sumu, dost jí z ní ukrajuje školné, které musí paradoxně platit právě svému muži. Děti totiž navštěvují školy PORG, kterým Klaus junior šéfuje. A za ně se podle webových stránek školy platí ročně až 116 300 korun za studenta. „Celou rodinu táhne ona. Vašek si děti bere zřídkakdy. A i finančně se má Kamila co ohánět, aby vše zvládla pokrýt. Přitom jeho příjmy jsou podstatně vyšší,“ řekl zdroj z okolí rodiny. Manželé se k rozvodu nevyjadřují.

Chystá druhou svatbu?

Více než rok trpěla nová partnerka Václava Klause mladšího Lucie (27) svému příteli setrvávání v manželství, které už skončilo. Václava poznala na konci léta 2010, on ale podal žádost o rozvod až v listopadu 2011. Že by se rýsovala svatba? Ani jeden z nich to nikdy nepopřel a Lucie dokonce Blesku přiznala, že se svým milým plánuje rodinu.

Příběh lásek prezidentova syna

Září 1995 – Ve svých šestadvaceti se Václav Klaus mladší poprvé oženil. Vzal si studentku žurnalistiky Kamilu Pojslovou.

Duben 2010 – Klaus oznamuje rozchod s manželkou s tím, že už spolu delší dobu nežijí a společně se podílejí na výchově svých tří dětí.

Červenec 2011 – Prezidentův syn poprvé vyvádí svou milou, Lucii Hřebačkovou, na veřejnost, a to na karlovarský filmový festival. Přiznává, že už spolu skoro rok žijí.

Září 2011 – Nesmělá studentka Lucie poskytla první a jediný rozhovor deníku Blesk. Rozpovídala se o své zamilovanosti a plánu mít s Vaškem děti.

Listopad 2012 – Václav Klaus mladší podává žádost o rozvod. Najal si advokáta, který zastupuje i obviněného exhejtmana Davida Ratha. Je jím Roman Jelínek

Fotogalerie
6 fotografií