Herec s přítelkyní Gábinou totiž dosud žil odděleně. Jenom se navštěvovali. On Gábinu v jejím panelákovém pražském bytě, ona zase občas jeho v domě v Hostivicích u Prahy, kde bydlel se svou poslední manželkou Věrou Galatíkovou (†69).

Na samotě u lesa

„Ty Hostivice jsou od Prahy, kde se hlavně oba pohybujeme, strašně daleko. Rozhodl jsem, že dům prodám. Je i moc velký pro dva lidi, na zahradě práce od rána do večera, to není nic pro nás,“ míní Frej, který s Gábinou už teď hledá nové první společné bydlení. „Někde hezky u lesa, aby Julča mohla běhat,“ myslí Frej na svou kníračku.

Herce, který byl už čtyřikrát ženatý, po smrti milované Věry ani na vteřinu nenapadlo, že by se ještě někdy oženil. Byla to ale chápající, obětavá a trpělivá Gabriela, která ho přesvědčila, že by měl názor změnit.

Bude popáté ženáč

Byla to ona, která mu pomohla, aby se po smrti manželky Věry, se kterou žil 36 let, a miloval ji až za hrob, dokázal vrátit do normálního života. „Navíc si vyhovujeme, to je důležité, a tak se prostě vezmeme. Nejdřív ale chceme společně bydlet,“ zdůrazňuje herec, který si naplno užívá prázdnin. „Dělám jen něco pro rozhlas,“ říká. Na podzim už ale začíná hrát ve Švandově divadle, které vyměnil za Divadlo na Vinohradech kvůli jeho novému řediteli Tomáši Töpferovi.

Fotogalerie
5 fotografií