V Divadle ABC byly ostatky známé herečky vystaveny na jevišti. U rakve obložené věnci a květinami se střídají čestné stráže složenéz předních českých herců. Dagmar Havlová, Simona nebo a Václav Postránecký. V obličejích všech se zračí velký smutek a dámy jen ztěží zadržují slzy. Pro paní Dagmar je to o to těžší, že naposledy se takhle loučila se svým milovaným manželem Václavem Havlem.

Adamová na sebe za více než šest desítek let na profesionálním jevišti upozornila řadou charakterních rolí. V roce 1946 nastoupila do vinohradského divadla, poté vystřídala několik pražských scén a od roku 1956 působila v Divadle ABC, respektive Městských divadlech pražských. Právě tam se stala vedle Václava Vosky, Ireny Kačírkové a dalších na dlouhá léta hvězdou souboru. Nezapomenutelný je její herecký koncert s Janem Werichem v televizním snímku Kočár nejsvětější svátosti. V roce 2003 se objevila ve filmu Želary Ondřeje Trojana.

Pietní obřad, který připravují Městská divadla pražská, má připomenout celoživotní dráhu Jaroslavy Adamové, která na tomto jevišti naposledy excelovala v inscenacích Jezinky bezinky a Popel a pálenka. Za tu získala v roce 2001 cenu Divadelních novin.

Video
Video se připravuje ...

Rozloučení s herečkou Adamovou ve Strašnicích Pavel Machan

Fotogalerie
20 fotografií