„Bylo to takové překvapení, že to se mnou málem seklo,“ konstatoval Gerič dojatě. Právě on před téměř 30 lety krásnou Arabelu na Slovácko přivezl na Večer iluzí s Arabelou. „Jsem šťastná, že mě pozvali. Už tehdy jsem byla nadšená. Program jsem konferovala a pak byla v bedně, kterou propichávali meči,“ vzpomenula stále temperamentní a kouzelná herečka.

Tehdy netušila, do čeho jde. Na přípravu bylo velmi málo času. „Nevěděla jsem, odkud to přijde a tak se stalo, že jsem si o meč poranila nohu. Krev mi tekla, ale hrdinně jsem nedala nic znát,“ přiblížila. Večer tehdy kouzelníci zakončili ve vinném sklípku. „Bože, tak jsem se tam opila, že jsem měla okno. Ale druhý den jsem byla na jevišti a vše zvládla,“ konstatovala.

Jak uslyším cimbálovku, jsem z ní hotová

Nyní neodolala pokušení a pochutnávala si na vlčnovských vdolečcích. „Doma jím jogurty, saláty.  Udržuji se tak, že chodím běhat, hraji golf, lyžuji. Ale jak přijedu do Česka, první přichází na řadu smažák s tatarkou a pivo. Na Moravě slivovice a víno. A takové koláčky v Německu nikdo neumí. Snědla bych jich celý plech,“ smála se. Jakmile uslyšela zahrát cimbálovou muziku Ohnica, běžela k ní a pořádně to roztočila. Zpívala jednu písničku za druhou. „Je to moje srdeční záležitost, je to kus mého života. Jak ji uslyším, jsem z ní hotová,“ líčila.  

Video
Video se připravuje ...

Jana Nagyová známá rolí Arabely na cimbálu Slávka Červená

Fotogalerie
5 fotografií

Dcera Žofka chtěla vidět na vlastní oči Rumburaka

Arabela žije již čtvrt století v německém Dusseldorfu.Je mámou tří dětí - Jany (30), Haralda (25) a Sofie Emy (10), které říká Žofka a mluví s ní slovensky. Každé dítě měla s jiným manželem. Dvakrát se provdala v Německu. Nynějšího muže (67), bývalého šéfa jedné automobilky pro Německo, měnit nehodlá. I přesto, že nikdy Arabelu neviděl a když se poznali, neměl tušení, že je herečka. „Za to Žofka viděla DVD a byla zvědavá na Rumburaka. Jirka Lábus neměl čas, ale na půl hodiny si ho loni přece jen udělal, tak byla spokojená. Prohlásila, že je to opravud on,“ pověděla půvabná babička. Vnuka jí nadělil před pěti lety syn. „Vnoučka mám ale daleko. Na Novém Zélandu. Ale vidíme se přes počítač,“ prozradila.

Arabela dnes podniká prodává slovenské a moravské perníčky

Dnešní Arabela se má dobře a podniká pro radost. Jezdí po hradech a zámcích, kde  prezentuje a prodává krásně zdobené moravské a slovenské perníčky - medovníky. „Propaguji česko-slovenskou precizní ruční práci. Němci na to nejsou zvyklí. Přesvědčuji je, že medovníčky nejsou jen symbolem Vánoc. Mohou si je u mě objednat s věnováním, určitým vzorem a tak ,“ přiblížila. Nedávno v Česku natáčela 13. komnatu. Vysílat se má v září. „Mnozí se budou asi divit, ale i já mám svoji komnatu. Neměla jsem to v životě zase tak lehké,“ konstatovala.

Za vystoupení v Uherském Hradišti požadovala "mastný honorář". "Chtěla slováckou slivovici a domácí med! Tak jsme jí vše vyčarovali s francouzským špičkovým kouzelníkem Xavierem Mortimerem," prohlásil pořadatel Jiří Hadaš. "Joj, zase budu mít slivovičku," radovala se Arabela a políbila  lahev.