Tři dny předtím se zpěvák dušoval a několikrát pořadatele ujišťoval o své účasti. V den akce se však stalo něco »nečekaného« či spíše s obavami očekávaného. „Dan celý den nezvedal telefon, dělal mrtvého brouka. Nevím, co se mu stalo, protože se na párty tolik těšil,“ prozradila Blesku organizátorka.

U Hůlky je toto jednání velmi častým jevem. Nebavilo ho představení? Dostal otravu jídlem. Byl líný zpívat? Vyklubal se zánět hlasivek. Nechtěl být hostem televizní show? Cestou na přímý přenos si poranil nos.

Dostává lidi do potíží

Výmluvami by se Hůlka mohl z fleku živit stejně dobře jako zpíváním. Už několik lidí kvůli svému nezodpovědnému chování dostal do potíží, když se narychlo musel měnit program nebo obsazení.

Své o tom ví zpěvák Marián Vojtko, který za Hůlku několikrát zaskakoval v muzikálu Baron Prášil. Kdoví, jaký byl Dan student, protože za tolik neomluvených docházek by určitě dostal padáka ze školy.

Nechce se vám dělat? Zkuste Hůlkovy výmluvy! Ty zabírají

„Potřebuju se z toho vyspat.“ (2003): Jo, Dane, to bys měl.

„Nemohu se ani hnout.“ (2006): Tak vynech hospodu!

„Před lidi s tím nemůžu.“ (2009): Na vánoční večírek jsi šel i se zlomeným nosem.

„Nesmím se namáhat.“ (leden 2011): Pohyb někdy nezaškodí.

„Mám bolesti břicha.“ (duben 2011): To bude asi kocovina, co?

„Držím dietu a jsem z toho slabý.“ (květen 2011): Dietu? A funguje?

„Musím doma odpočívat.“ (2010): Odpočívat se má, ale raději před představením.

„Nemohu došlápnout na nohu.“ (červen 2011): Tančit přece nemusíš. Stačilo by, kdybys dorazil do práce.

„Bolí mě celý obličej, nemohu dýchat.“ (říjen 2011): Na obličeji jsi měl už ledacos...

„Hledám zubaře, ten můj nemá čas.“ (leden 2012): Příště se u něho před rvačkou raději objednej.

Když se chce, tak to jde

Opakem toho, co předvádí Daniel Hůlka, jsou ti, kteří se dokážou překonat. Na jeviště se postaví i s ukrutnými bolestmi. Když prostě slíbí, tak dodrží své slovo.

Josef Dvořák (70): Dvořák se zlomeným kotníkem odehrál představení Chudák Harpagon. A nebylo to poprvé. „Hrál jsem i po jedné vážné operaci. Nesnesu pocit, že bych zklamal diváky.“

Lucie Bílá (46): Zpěvačka před časem podstoupila náročnou operaci vaječníku. Za několik dní už zpívala se skupinou Arakain a skákala na pódiu jako o život. „Udělám všechno proto, abych byla na posledním koncertu fit,“ řekla Bílá po operaci a své slovo dodržela.

Mahulena Bočanová (45): Na horách si přivodila bolestivé zranění zad. Několik dní byla na kapačkách, přesto i s ukrutnými bolestmi zvládla natočit pořad Top Star magazín i odehrát dvě představení v Činoherním klubu.

Michaela Jílková (44): Moderátorka pořadu Máte slovo uklouzla na náledí a poranila si páteř. Nemohla sedět, ležela jen na boku a pečovala o ni celá rodina. Do práce se nechala odvézt sanitkou a vysílala o berlích.

Stella Zázvorková (†83): Bezpochyby to byla paní herečka. I ona se uměla překonat a se zlomenou nohou hrála v představení Marie Terezie. Sádru přitom ukrývala pod dobovým kostýmem.

Fotogalerie
14 fotografií