Svatba byla totiž filmová. Režisér Zdeněk Troška natáčel v obecním kostele v jihočeské Dřítni další záběry do své nové komedie Babovřesky, aneb z dopisu venkovské drbny. Tentokrát si štáb i herci užili spoustu legrace na zinscenované veselce.

„Natáčeli jsme záběry svatby, která bude ale jen jako sen. Oběma mladým aktérům se zdá sen o krásné, takové té americké svatbě, kde je veselo, všichni se smějí, zpívají, tleskají a tančí ala „Sestra v akci“. Pak se ale probudí do ošklivého, propršeného rána, do reality…,“ prozradil kousek z děje Troška.

Fotogalerie
14 fotografií

Při natáčení, kde byla Lucie Vondráčková, Jan Dolanský, Veronika Žilková, Pavel Kikinčuk, Lukáš Langmajer, Miro Noga, Jitka Sedláčková, Lubomír Kostelka, Jiří Pecha, Jan Kuželka, byla velká pohoda.

Zatímco v Troškově Slunci, senu a pár facek se před svatbou všichni fackovali, a záběry se tu točily i 16krát, v Babovřeskách žádné facky nepadaly a v kostele se dokonce tancovalo a tleskalo.

Jeden záběr střídal druhý a po polibku Lucie Vondráčkové a Jana Dolanského, který jim farář v podání Lukáše Langmajera posvětil, zazněl potlesk. A také „farní sbor“, ala drbny Babovřesk - začaly pod taktovkou „ctihodné sestry Glorie“ zpívat a vlnit se v rytmu hudby…

Štáb Babovřesků zůstává na jihu Čech i nadále. Komedie z vesnického prostředí bude v kraji vznikat až do 3. července.