„Čím je starší, tím jakoby tátovi z oka vypadl. A má i jeho povahu, duši a je stejným mým ochráncem, jako byl Walda,“ svěřuje dál Olga, která se se smrtí manžela stále ještě nevyrovnala. „A asi nikdy nevyrovnám. To prostě nejde,“ řekla důrazně Blesku Olga. Ani ve snu ji také nikdy nenapadlo, že by po jejím boku mohl stát někdy ještě jiný muž.

„Tyhle otázky čas od času slyším, no jen od lidí, kteří nás neznali. Absolutně ale nikomu nezazlívám, když si po ztrátě partnera zařídí nový život. Obzvlášť, když jsou mladí. Walda je pro mě nenahraditelný. Vždyť s jeho polštářem každou noc usínám a vidím ho na každém kroku. Večer si s ním také v naší kuchyni dávám pivo. Strašně moc pro mě znamenal a to pořád trvá,“ vysvětluje Matušková, která nechala všechny Waldemarovy věci na svém místě. Tak, jak je před třemi lety opustil, když ho odváželi do nemocnice, odkud se už domů nevrátil.

Olga se synem zavítají i do Řitky

Manželka všemi milovaného a uctívaného českého zpěváka bude se synem bydlet v Kuta centru na Zeleném Pruhu. Po své emigraci totiž přišli o luxusní byt na pražském Václaváku a Olga vilu po rodičích prodala. „Martin Kuta ještě Waldemarovi řekl, že tam má i jeho rodina ubytování nadosmrti, tak tam je náš český domov,“ komentuje Olga.

Se synem ale bude přebývat i u kamarádky Heleny Vondráčkové v Řitce a u kamaráda Kristiana Kodeta v samém centru Prahy a taky pár dní na Hanspaulce. „Na všechny se moc těším, jsou to naši opravdoví kamarádi,“ netají Matušková.

Fotogalerie
8 fotografií