Ewa Farna, která má ještě mokrý řidičák, leží v třinecké Nemocnici Sosna, kde se podrobuje různým vyšetřením. „Ano, to mohu potvrdit. K jejímu zdravotnímu stavu se ale vyjadřovat nebudu,“ řekla Blesku mluvčí nemocnice Andrea Skřižovská. Blesk ale vypátral, že Farna utrpěla jen lehká zranění jako odřeniny a zhmožděniny.

„Je to zázrak, že z toho auta vylezla živá. Jela zrovna proti mně, když náhle sjela mimo vozovku a převrátila se přes střechu o stoosmdesát stupňů. To auto je na odpis,“ popsal exkluzivně Blesku nehodu Pavel L. Podle něj Farna vylezla z auta značně otřesena, ale bez zjevného vážnějšího zranění.

To Blesku potvrdil i mluvčí frýdecko-místecké policie Vlastimil Starzyk. „Z dosud nezjištěných příčin havarovala krátce před šestou hodinou ráno mladá žena na silnici spojující Třinec s Vendryní. Utrpěla lehká zranění. Proč vyjela ze silnice, to nyní prošetřuje policie,“ uvedl Starzyk a dodal: „Žena se podrobila dechové zkoušce a policisté naměřili hodnotu do jednoho promile.“

Maturitní večírek byl asi bujarý

Blesku se podařilo dále zjistit, že zpěvačka den před nehodou maturovala na Gymnáziu s polským jazykem vyučovacím v Českém Těšíně. „Maturitu složila úspěšně,“ sdělila zástupkyně školy. Jak Farna už dříve Blesku řekla, podala si dvě přihlášky na vysokou. Jejím snem je studovat práva. Maturita jí ale dávala pořádně zabrat.

„Přestala jsem kvůli ní i koncertovat a pilně jsem se od Nového roku připravovala na přijímačky a hlavně na maturitu. Vzdělání je pro mě momentálně důležitější než kariéra zpěvačky, které se ale v žádném případě nehodlám vzdát,“ netajila se Ewa Farna.

A zřejmě úspěšné zvládnutí maturity také pořádně oslavila. S alkoholem v krvi vyjela svým autem značky Wolksvagen Tiguan brzy ráno z Vendryně na Třinec. Po pár kilometrech málem přišla o život. Jednání Ewy Farny může policie posoudit jako přestupek nebo trestný čin. „Obvyklá hranice mezi přestupkem a trestným činem je jedno promile alkoholu v krvi,“ vysvětlil policista Starzyk.

Pokud půjde o přestupek, bude ještě záležet na rozsahu ovlivnění. V mírnějším případě Farna dostane pokutu od deseti do dvaceti tisíc korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok. V horším případě pokutu od 25 tisíc až do padesáti tisíc korun a zákaz řízení na jeden rok až dvě léta. Téměř s jistotou však na nějaký čas přijde o svůj řidičák.

Fotogalerie
8 fotografií