"Nechtěli jsme mu vlajku lepit na čelo. Tak šla na ucho. A mohl tím pádem v klidu v letadle spát," odpověděla Lucie Vondráčková Blesk.cz na dotaz, co má náplast znamenat. Naštěstí tedy chlapeček nepřišel někde k úrazu, ale náplast měl jen proto, aby mohl pořádně tátovi fandit. A proč neměl malý Matyáš náplast přes obě uši? "To už by neslyšel vůbec nic, to jsme mu nemohli udělat," dodala s úsměvem spokojená maminka Vondráčková. Matyáš měl ale náplast na uchu už v době před šampionátem, je tedy dost pravděpodobné, že mu náplastí rodiče kryli nějaké drobné poranění.

Fanoušek jak se patří

Pětiměsíční Matyáš byl v Helsinkách na Mistrovství světa v hokeji podpořit tátu Tomáše Plekance, který tam s českým týmem získal bronzovou medaili. Maminka Lucie si nemohla vynachválit, jak byl jejich syn celou dobu hodný. Nezlobil ani v letadle.

„Je celej po mně! To je snad vidět na první pohled ne?“ žertoval vůdce českého národního týmu, když za ním v letadle chodili veselí spoluhráči a utahovali si z něho. „Jak říkám, je po mně. Pořád takovej hodnej,“ smál se Plekanec.

Fotogalerie
10 fotografií