Pod šikmou věží ale nestudovala herectví, nýbrž diplomacii a mezinárodní vztahy na Universitě Di Pisa. Před začátkem semestru absolvovala měsíční kurz v Sieně, nádherném městě ve vnitrozemí Toskánska. Nebylo to ale její první setkání s italštinou – na jihu Evropy vyrůstala její maminka.

Po škole na pláž

„Itálii miluji. Lidi jsou tam otevření, spontánní a temperamentní. A jsou to požitkáři. Ve všem,“ říká mnohoznačně Štíbrová.

Zatímco v práci se prý Italové nepřetrhnou, jakmile spatří mladou holku, jejich aktivita se rapidně zvyšuje. „Pískají a volají na vás z těch svých skútrů, večer vám věčně skládají nějaké komplimenty, což dělá ženám dobře,“ vypráví. „Když byl nějaký Casanova nesnesitelně otravný a přemlouval mě, ať si s ním dám skleničku, poručila jsem nám panáka. Po dvou kořalkách opálený hřebeček odpadl a já se mohla bavit dál,“ prozradila svou taktiku Štíbrová, která sdílela pokoj společně s Britkou, Italkou a Slovenkou.

Po škole jezdila na pláž vzdálenou pár kilometrů a večer chodila s přáteli ven. „Italové si na vysedávání u televize nebo u počítače moc nepotrpí, raději se jdou bavit ven.“

Na víkend jela do Česka

Nikol měla s sebou vlastní auto, takže o víkendech jezdila po toskánských kopcích a plážích. „Nebo jsem v pátek večer nakoupila dobroty a víno, sedla do auta a ráno už byla na snídani doma v Česku.“ Mimochodem, její auto se dost odlišovalo. „Většina řidičů jezdí bez zpětných zrcátek – po prvním ulomení je už nenahrazují.“

Po ročním studiu se Štíbrová vrátila do Česka. „V červnu mě čekají státnice, tak doufám, že se zadaří. Ale co bude dál, to vůbec netuším,“ přiznává. Se showbyznysem se ale neloučí. Dělá rozhovory s celebritami pro dva časopisy, moderuje společenské akce a nyní dostala nabídku do televize. „Nejde o hraní, ale natáčení reportáží,“ prozrazuje.

Fotogalerie
10 fotografií