„Máme teď skutečně základní existenční starosti,“ přiznala Blesku včera Veronika. „Jsme s manželem bez práce a tím ohrožujeme i naše děti. V současné situaci je nám skutečně jedno, co je mezi Agátou a Dopitou,“ řekla rázně Agátina matka a dodala: „Oni jsou jednotka, tak ať si svoji krizi nebo nekrizi, nechci do toho vidět, řeší sami. Já musím teď řešit situaci, která ohrožuje všechny další naše děti,“ vysvětlila Agátina matka, která má stále vyživovací povinnost ke třem dětem, a Martin k dceři.

Žilková odešla z divadla na truc

Veronika do poslední chvíle věřila, že místo ředitele Stropnickému v brněnském divadle zůstane. „Samozřejmě. Vždyť jeho pozice byla řádně schválena. Bohužel proti Martinovi vystoupila brněnská ODS. Proto padlo moje rozhodnutí z Vinohrad odejít. Proč – to vysvětlovat nemusím, já tam zůstat jinak chtěla,“ vysvětlila Žilková.

Důvod jejího odchodu je prostý. Nový ředitel vinohradského divadla Tomáš Töpfer je senátorem za ODS. „Já proti Tomášovi nic nemám, jsme kamarádi a máme se, myslím, rádi. Nicméně nějaký protest jsem udělat musela. Nikoli na obranu Martina, jde o veřejný protest proti chování, ke kterému docházelo za totality. Možná je to chabé gesto, ale já to tak cítím,“ míní Veronika, která za pár dnů měla na Vinohradech začít zkoušet nový muzikál. „Tak jsem se těšila, bohužel… A divadlo chtělo, abych zůstala,“ konstatuje Žilková.

Veroniku Dopitovy zálety teď vůbec nezajímají. „Musíme s Martinem okamžitě najít práci. Nebo si myslíte, že za 12 tisíc měsíčně, které jsem dostávala na Vinohradech, jsem si našetřila dopředu?“ táže se Žilková a celou věc uzavírá: „Dopita je mně teď opravdu jedno. Mým synům ale ne. Ti by rádi bránili čest své sestry, ale nejsme ve středověku, a potom, jsou ještě moc malí.“

Fotogalerie
10 fotografií