Jakmile se Krampolová dozvěděla, že vyjde kniha, po delší odmlce začala zase psát jako zběsilá,“ řekla včera Blesku Doležalová. Navíc si tyto textovky vyžádala policie, když Doležalová na Krampolovou podávala trestní oznámení pro pomluvu. Na jejich základě označili policisté chování Krampolové stalkingem, tedy zlovolným a úmyslným pronásledováním a obtěžováním.

Stalking samostatně podle naší legislativy trestný není. Znaky trestného činu může naplnit pouze s dalšími projevy útočníka. „A to teď policie vyšetřuje, takže o tom s vámi nechci hovořit. Když někoho zamknete proti jeho vůli v bytě, což mně Krampolová udělala, přece není v pořádku, nemyslíte?“ říká Doležalová. Navíc jí SMS od Krampolové a tvrzení v tisku, že Jana podala na Krampola trestní oznámení pro pokus o znásilnění, způsobily újmu na zdraví. Doležalová musela na pohotovost a dodnes leží s haprujícím srdcem v posteli a musí užívat kupu prášků.

Celou věc se v každém případě rozhodla dotáhnout k soudu. „To určitě. Vždyť mě přede všemi tak hrozně znemožnila, že si to skutečně nemohu nechat líbit,“ míní Doležalová.

U soudu ji prý podpoří i třetí Krampolova manželka Marta. „Sama mi kvůli tomu volala. Hana jí totiž s těmi esemeskami dělala to samé,“ říká Doležalová. Učitelka Jana chystá prostě vendetu. Knížka se SMS bude navíc opatřena i textem, příběhy, které Doležalová s Krampolovou zažila. A že všechny nejsou pro Krampolovou jenom pozitivní…

Jen pro otrlé: Hitparáda drsných textovek
Autor: Blesk – Pavel Machan a archiv Blesku
Fotogalerie
7 fotografií