„Radek se mnou na place občas smlouval o každý krok. Litoval jsem ho. Všechno ho bolelo, držel se ale neskutečně statečně,“ popisuje Strach.

Brzobohatý se teď bez hůlky nehne. Na jevišti a před televizní kamerou se ale o ni opírat nechtěl, a tak si vzal před cenami TýTý prášky proti bolesti a k tomu si ještě nechal píchnout injekci. „Táta si prostě řekl, že to na chvíli dokáže. Zaťal zuby,“ ozřejmila hercova dcera Rola (34), která otce do Vinohradského divadla doprovázela ještě s matkou Hanou Gregorovou a bratrem Ondřejem (29).

Celá rodina slzela, když Brzobohatý vstoupil do Síně slávy. A nejenom oni, dojatá byla i Jiřina Bohdalová (80), někdejší Radkova životní partnerka, kterou produkce pověřila, aby Zlaté zrcátko Brzobohatému předala. „Mám z té ceny ohromnou radost, opravdu. Je to vlastně takový krásný dárek dopředu k mým letošním osmdesátinám,“ přiznal Brzobohatý a dodal: „A samozřejmě, že ta cena ještě víc hřála, když jsem ji přebíral z rukou Jiřiny.“

Aby ne. S Bohdalovou v roce 1970 exceloval ve filmu Karla Kachyni Ucho, který je bezesporu hoden hned několika Oscarů, a teď po čtyřech desítkách let si s ní znovu stoupl před kameru právě ve Strachových Vráskách z lásky. Opět ve snímku, který je „koncertem pro dva." 

Herec šel po přenosu i na raut. Raději zase s hůlkou. Chvilku stál, potom si sedl, zase vstal. „Nevydržím dlouho sedět, bolí to, musím se vždycky alespoň na chvilku projít,“ konstatoval. Brzobohatý už jednou v roce 1998 na endoprotéze byl. Tehdy mu bylo ale 66 let. Teď už se bojí nejen narkózy, ale především toho, aby tělo kloub přijalo. Přesto statečně říká: „Půjdu na operaci, musím.“

Video
Video se připravuje ...

Radek Brzobohatý vstoupil do Dvorany slávy Jan Jedlička

Fotogalerie
9 fotografií