Poté, co moderátorku v krizové situaci kvůli dluhům opustil, leze ke křížku. Pergnerová je ale už opatrná. „Zklamala jsem se,“ popisuje Tereza nedávné drsné vystěhování z pronajatého domu. Měla strach. Musela sama čelit výhrůžkám majitele baráku a statisícovým dluhům.

Chlebeček utekl od problémů ke své matce a dělal mrtvého brouka. Nereagoval na telefonáty, neodepisoval na esemesky. Přitom musel dobře vědět, čemu Terezu vystavil. „Kdybych byla sama, ale já se musela postarat o dvě děti. Ze dne na den jsme přišli o střechu nad hlavou,“ líčí zoufalou situaci Tereza.

Sbalila syna Samuela (11) i Natálku, pět zvířat, která s nimi v domácnosti žijí, a šla zaťukat na dveře své mámy. „Všechny naše věci leží ve skladu, máme tam i většinu oblečení. Celý můj dosavadní život se vešel do dvou aviií. U maminky jsou jen dvě místnosti, stěží se tam vejdeme i bez věcí,“ popisuje situaci Pergnerová.

Chlebečkova slova o jeho lásce k ní, jeho náhlá touha po návratu jí ale zatím připadají jako z jiného světa. „Nechápu, jak se chce Jirka vrátit. A hlavně kam? Vždyť my nic nemáme,“ říká takřka bez emocí. Musela toho v uplynulých týdnech hodně překousnout. Navíc na sobě kvůli dětem nesměla dát nic znát. „Teď se v citech držím zpátky. Byla to fakt velká zkouška a Jirka v ní neobstál. Musí se změnit, jinak nemáme šanci spolu zase být,“ míní Pergnerová.

Poslední týdny soužití byly podle ní pekelné. V domácnosti citelně chyběly peníze. Přitom Chlebeček vždy trval na tom, že svou rodinu uživí sám, že má být Tereza hlavně doma u dětí. Vadilo mu i její natáčení Ordinace v růžové zahradě. Nyní najednou obrátil. Prý mu nebude vadit, když jeho přítelkyně začne znovu pracovat. „Chápu, že mu už nevadí, když budu dělat. Skončila mi totiž mateřská, takže mi stejně nic jiného nezbývá,“ říká trpce Tereza.

Zatím ji plně vytěžuje vozit Sama denně do školy a z ní. Každý týden najede přes 500 kilometrů. „Chci, aby dokončil 5. třídu tam, kde ji začal. Pak uvidíme,“ říká Tereza. Leze to do hodně peněz, ale zatím to jinak bohužel nejde. A budoucnost? „Jirka se musí změnit. Jinak tu šanci nedostaneme,“ uzavírá Tereza.

Fotogalerie
13 fotografií