I když soud před dvěma týdny rozvedl manželství Dariny a Josefa Rychtářových, vyhroceným situacím v jejich domě konec zřejmě hned tak nebude. Sanitka v Říčanech zasahovala v neděli už podruhé. Prvně to bylo, když se mezi Rychtářem a jeho ženou rozpoutala hádka a Darina po ní skončila s mrtvičkou v nemocnici. Teď to ale nebylo ze zdravotních důvodů, problém byl psychický.

"Darka zkolabovala. Volali jsme záchranku, měla totiž vysoký krevní tlak. A nejen to. Řekla mi, že se zabije!" prozradil Blesku Josef Rychtář. Lékaři Darinu ošetřili v říčanské nemocnici, kam za ní přijeli kromě Josefa i oba synové, Honza a Pepa.

Po ošetření málem skončila v blázinci

Zdá se, že to s její psychikou bylo opravdu vážné. "V nemocnici jí udělali vyšetření, a když jsem jim řekl o výhrůžkách se zabitím, tak ji chtěli odvézt na psychiatrii do Bohnic," řekl Blesku Rychtář s tím, že odvozu nakonec zabránil. "Nedovolil jsem jim, aby ji někam zavřeli. Lékaři jsem řekl, že si ji beru na zodpovědnost. Slíbil jsem, že dohlédnu na to, aby si Darka nic neudělala. Záleží mi na ní. Víte, ona není blázen. Má problémy, ale to souvisí s tlakem," prozradil ochránce Bartošové s tím, že za zlý psychický stav své ženy může on sám:

"Vinu beru na sebe. Uznávám, že se manželce zhroutil celý život. Vím ale, že rozvod nechtěla. Dosáhla zadostiučinění, ale myslím si, že dneska by se rozhodla jinak. Ráno před kolapsem jsem se jí ptal, jestli by se rozváděla, a ona řekla, že ne."

Když Blesk volal Rychtářové, nebrala telefon. Pak se ozval mladší syn Honza se slovy: "Máma je doma, v pořádku a spí." Darina Rychtářová má zřejmě s Bartošovou mnohem víc společného, než se zdálo. I zpěvačka sebevraždou už několikrát vyhrožovala a existují důkazy, že se o ni i pokusila. Zbavit se trýznivých myšlenek Darině možná pomůže i výlet za rodinou. "Na čtrnáct dní půjde ke švagrové a tam si od všeho odpočine," uzavřel Rychtář.

KAUZA IVETA BARTOŠOVÁ: Vše o zpěvačce na Blesk.cz čtěte ZDE a na Ahaonline.cz ZDE

Fotogalerie
14 fotografií