Ta si prošla jak zpravodajstvím veřejnoprávní Československé televize, tak komerční Novy. Proto se Blesk zeptal na její názor na nové Události. „Čekala jsem nápaditější a chytlavější znělku, ale mile mě překvapilo nepřeplácané a sofistikované studio bez rušivých efektů. Velmi dobře hodnotím dramaturgický záměr, podle modelu BBC, řadit domácí i zahraniční příspěvky podle toho, co je pro Českou republiku aktuálně důležité a pak zajímavé. Snad jen kauza BIS mohla být mezi prvními.

Natočené příspěvky měly švih, byly srozumitelné a dokonce i reportéři na place byli upraveni a nerušili mě štěkavým projevem. Celkově na mě nedělní Události působily živě a koncepčně, změna nebyla pouze optická, na úkor obsahu – tak jak se od veřejnoprávní televize očekává. Volba jednoho moderátora jako průvodce a druhého k tématu se zdá být velmi profesionální. ČT ne náhodou právě na první den nasadila to nejlepší.

Zkušená moderátorka Marcela Augustová je bez jakýchkoliv pochybností zpravodajská profesionálka. Ví, o čem mluví, před kamerou se pohybuje přirozeně a jistě a svou novou roli v elegantním kostýmku zvládla bravurně. Poloha vestoje odbourává nejisté tápání, co s rukama a kam s očima u stolu se dvěma moderátory, i když občas sedící by nebyla až tak od věci.“

Fotogalerie
4 fotografie