"Byli jsme letití kamarádi a pokaždé jsme se v létě scházeli u mne na chalupě," řekla Blesku herečka s tím, že smrtí se jejímu Broňovi splnilo přání. „Nechtěl už žít. Vlastně se mu splnilo přání. A říká se mi to velmi těžko,“ pokračovala Bohdalová, která má v Českém ráji chalupu jen krůček od Poloczkovy.

„Zvala jsem ho vždycky na jídlo. Byl to úžasný člověk. Poslední dva roky jsem ho ale neviděla. Už nemohl dorazit,“ svěřovala se Bohdalová s tím, že se dokonce jen pár dní před jeho smrtí po něm sháněla.  „Nikdo nic ale nevěděl. Je mi to líto. Mohl ještě žít. Už ale nechtěl a bylo to na něm poslední dobou opravdu vidět," uzavřela.

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb Bronislava Poloczka Hana Hoschlová

Dále se obřadu zúčastnili herci Taťjána Medvecká, Marek Eben, Petr Nárožný, Viktor Polesný, Ladislav Frej, Miroslav Donutil, Jiří Lábus, Zdeněk Srstka, Gabriela Vránová nebo Alois Švehlík. Švehlík dorazil na pohřeb se zavázanou rukou, kterou si poranil během opilecké jízdy a následné autonehody. Když dorazil, snažil se herec ihned vyhledat toaletu. Tu si ale nejprve spletl s kanceláří. Nakonec dobíhal jen tak tak. Buď se herci udělalo nevolno nebo se před obřadem posilnil pivem.

Pohřeb začal se zpožděním. Ve dvě hodiny odpoledne teprve nosili do obřadní síně věnce a květiny. Smuteční řeč byla pronesena v Poloczkově rodné polštině. Obřad skončil po necelé půl hodině, pozůstalí truchlí. Rodina si nepřála kondolence.

Fotogalerie
38 fotografií

Poloczek byl už delší dobu upoután na lůžko v pražské Vinohradské nemocnici. Měl potíže se srdcem. Prodělal srdeční příhodu, špatně chodil a kvůli výpadkům paměti už musel vzdát i hereckou práci. Herec zemřel 16. března v ranních hodinách.

Diváci si ho mohli připomenout v reprízovaném seriálu Hospoda. Blesk herce navštívil před rokem u něj doma. "Špatně vidím, je to už život na houby. Žil jsem celý život ze dne na den. Teď už jen čekám na smrt. Jsem už starej," postěžoval si tehdy Poloczek.

Jeho poslední dosavadní natáčení se odehrálo v roce 2010 - film Bastardi. Štáb prý s hrůzou sledoval pohublého, sešlého herce, jak polyká plné hrsti prášků, aby mohl vůbec na plac.