Nejúspěšnějších aktérem předávání cen Žebřík 2011 se stala skupina Nightwork. Získala jak cenu pro skupinu roku, tak i pro nejlepšího zpěváka díky charismatickému frontmanovi a příteli Táni Vilhelmové Vojtovi Dykovi.

Hudební ceny se vyhlašovaly v plzeňském Parkhotelu a večerem provázela dvojice Tomáš Hanák - Klára Vytisková.

Ceny brali i Klus, Anna K, Mandrage a Tata Bojs

Mezi oceněnými se objevil i tentokrát drsně zarostlý písničkářský klučík Tomáš Klus, který nedávno zazářil na českých Andělech, které rozdává pro změnu Akademie populární hudby. V kategorii zpěváka roku ho sice předčil Dyk, Klus však bral sošku z dílny Václava Česáka alespoň za Album roku, kterým se stal stejně jako při Andělem jeho Racek.

"V momentě, kdy cenu udělují odborníci, je záhodno velmi poděkovat odborníkům. A když rozhodují fanoušci, musím poděkovat fanouškům, protože si obou ocenění velmi vážím," sdělil populární Klus České televizi.

Ve skladbě roku Klusovu Ninu těsně porazily Šrouby a matice plzeňské skupiny Mandrage, která tak po čase opět vystoupila před domácími fanynkami. Speciální cenu pak obdrželi poražení Tata Bojs. "Myslím, že organizátoři nám dali tuto cenu za výdrž, za čtyřiadvacet let snažení," usmál se bubeník a frontman kapely Milan Cais.

Stejně jako při Andělech se objevem roku stala skupina Goodfellas. Pětihodinovou večerní show sledovalo několik stovek diváků.

Výsledky hlavních kategorií Žebřík 2011 iReport Music Awards

Skupina roku: 1. Nightwork, 2. Mandrage, 3. Tata Bojs

Zpěvák roku: 1. Vojta Dyk, 2. Tomáš Klus, 3. Michal Motyčka (Niceland)

Zpěvačka roku: 1. Anna K, 2. Aneta Langerová, 3. Lucie Bílá

Album roku: Tomáš Klus - Racek

Skladba roku: Mandrage - Šrouby a matice

Objev roku: Goodfellas

Akce roku: 1. České Hrady, 2. Rock For People, 3. Aneta Langerová Tour

Fotogalerie
10 fotografií