Zpěvák Dan Hůlka: Kačenka do divadla nechodí

Muzikálový zpěvák Dan Hůlka (43) viděl fotku pejska v inzerátu a na první pohled se do chlupatého klubíčka, které kdosi pohodil, zamiloval. A za pár dní našel malý kokršpaněl nový domov.

Fenka dostala jméno po jeho bývalé lásce. „A navíc je to moc hezké jméno,“ říká Dan Hůlka. Šestiměsíční Kačenka ale už má za sebou i dramatickou zkušenost. „Najednou dostala průjem a zvracela, tak jsem rychle jel k veterináři a ten zjistil, že ji chtěl někdo otrávit.“ Na zahradu jeho domu v Jevanech někdo hodil otrávené vejce a zvídavá Kačenka ho ochutnala… Incident Hůlku tak rozzlobil, že hned nechal na svůj dům i zahradu nainstalovat kamerový systém.

A proč se zpěvák tolik o svého psa bojí? Otrávená návnada totiž neskončila na jeho zahradě poprvé. Před patnácti lety mu někdo stejným způsobem otrávil dogu. „Pokud můžu, tak Kačenku beru všude s sebou. Když jsem v divadle, stará se o malou kamarád. Je jí lépe doma v klidu než v divadle, kde je plno lidí, hluk a stres.“

Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová: Richie Likvidátor

K 18měsíčnímu Parson Russel teriérovi přišla Kateřina Sokolová (22) jako slepý k houslím. K narozeninám ho od kamarádů dostal její přítel Robert Hájek (43).

„Zpočátku jsme přemýšleli, zda si ho vůbec můžeme nechat, protože já hodně cestuju a nebylo by to vůči němu fér, přiznává rozpaky z dárku modelka. „Ale po týdnu jsme se do něj tak zamilovali, že už u nás zůstal.“ Na pejska byli oba důslední, měl svůj pelíšek, do postele nesměl a poslouchal. „Když jsme ale jeli na dovolenou do Toskánska, týden s námi spal v posteli a doma se to už neodnaučil.“

Druhým vrtochem Richieho je trhání bačkor. „Na boty na podpatku si naštěstí netroufne,“ usmívá se Sokolová. Pokud je pracovně v zahraničí, Richie cestuje s páníčkem do práce a hlídá kancelář. „To víte, že když jsme v obchodě, bez dárku pro Richieho neodejdeme. Už máme deset obojků, čtyři vodítka a spoustu roztomilých oblečků,“ vypočítává modelka.

Herec Martin Kraus: Tvrdohlavý Black

„Když jsme jednou přijeli na závody, uvedli mě jako prince z pohádky. Moc to nemám rád a hned se mi to vymstilo. První překážka byla perfektní, u druhé se můj kůň Black zastavil, já padl do vodního příkopu a pořádně se v něm vyválel,“ vypráví herec s úsměvem. „Pak už jsem se jen uklonil a jako zmoklá slepice odešel ze závodu středem.“

Krausovi rodiče vlastní nedaleko Orlické přehrady velkou farmu a ve stájích mají 41 koní. „Dvacet je našich, zbytek ustájených a o všechny se staráme. Každé léto si tu vyčistím hlavu, a když přijedou turisti, klidně vedu hodiny jízdy. Rád se sem vracím, Praha mě moc nebere,“ přiznává herec.

Moderátor Alexandr Hemala: Daisy se vrací

Moderátor Alexandr Hemala (59) má doma psího veterána. Pitbulce Daisy je už 15 let, a tak její nejoblíbenější místo je u pěkně teplého radiátoru.

„Já už přibral pár kilo, protože mé oblíbené psí procházky se v posledním roce zvrhly v pár kroků za branku, kde už na mě moje Daisy dělá smutné oči, že by nejraději zase k tomu radiátoru,“ líčí psí život Alexandr Hemala. Psa dostal ke svátku, ale po rodinné poradě se rozhodli ho vrátit. „Jenže naše nebohá dítka plakala a nebyla k utišení. Takže druhý den jsme si fenku přivezli domů zpátky, tentokrát již nastálo. Počůrala koberce, rozedrala sedačky… ale bylo to štěně k pomilování.

Absolvovala cvičák, i tak ale zdolala pár slepic, za které jsem zaplatil. Jinak je to zlatý pes, nikdy na člověka nezaútočil. bez psa se samozřejmě dá, ale je to poněkud fádní,“ přiznává Hemala.

Modelka Hanka Mašlíková: Drago chce větší auto

Modelka Hanka Mašlíková (29) má ve svém bytě 2+kk už tři čtyřnohé mazlíčky. K čivavám Piccolce a Mini přibyl před dvěma měsíci ještě louisianský leopardí pes Drago.

„Jeho pravé jméno je Ballwin, ale neznělo to moc dobře a neslyšel na něj, takže se tal Dragem. A drak to opravdu je. Jako štěňátko mě každé dvě hodiny tahal z postele a muselo se venčit. V tom mrazu, to bylo hrozný!“ Drago je od čivav oddělený, aby malým pejskům neublížil. „Když jsem doma, jsou spolu, ale když odjíždím, Drago je v kuchyni a Piccolka s Mini v obýváku. Pokud je můžu vzít s sebou, jedou všichni. Čivavy jsou spokojené ve svém přepravním boxu, zato Drago musí sedět na zemi, protože mám jen třídveřové auto. Takže za pár měsíců se tam už nevejde. Bude mít tak 30 kilo… Asi si budu muset pořídit větší auto.“

Zpěvačka Linda Finková Genzerová: Opeřený sprosťák

Linda Finková (43) si přála papouška už od dětství, ale pořídila si ho až z našetřených peněz z účinkování. Žaka šedého má už 22 let.

Byl sice drahý, ale když to tak spočítáte, tak za tu dobu, co ho mám, vyjde levněji než pes,“ komentuje zpěvačka praktickou stránku opeřence. Malý Žako uměl při příchodu do rodinky jediné slovo: Akvarista! "Naučil se to v obchodě, když se majitel hlásil do telefonu," směje se Finková.

Ale teď už umí všechno. Zvoní telefon, řekne: Haló! Zachrastí klíče, řekne:Ahoj. Když jsem zpívala dětem, naučil se ukolébavky. Halí, belí. Paci paci pacičky..Nic pro něj není problém,“ chlubí se Finková. Ovšem papoušek nejde daleko ani pro nějaké to ostřejší slovo. „Moc dobře se pozná, kdo ho ta slova naučil. Odposlechne totiž i specifickou dikci hlasu svého učitele,“ říká Linda a ví, že tím peprným učitelem byl její manžel Richard

Herečka Jana Bernášková: Morčata v noční košili

JHerečka Jana Bernášková (31) chtěla dceru Justýnku (5) odstěhovat ze společné ložnice do vlastního pokojíčku. To se ale holčičce moc nelíbilo a dala si podmínku – živé zvířátko.

„Argumentovala tím, že my jsme v ložnici dva, a ona je v pokojíčku sama. Takže kdyby tam měla společníka, tak by se nebála. Já naivní matka uvěřila a koupila jí morčata rovnou dvě. Popelku Plachou a Krásku Křečkovou. Chtěla jsem jen samičky a zkontroloval to i veterinář. Po čase se nám jedna začala nafukovat, tak jsme se báli, že je nemocná. No a ona mrška byla těhotná! Takže máme dvě holčičky, ale jednu jsme si koupili s bonusem. Čtyři morčátka za jednu cenu. Justýnka dvakrát spala v pokojíčku s morčaty a pak nám řekla, že dělají v noci rámus, a byla zase u nás v posteli,“ dodává s úsměvem herečka.

Fotogalerie
5 fotografií