Eva DeCastelo: Sourozenecké duo

„Míša se učil plavat v sedmi měsících. On byl v pohodě, já byla totálně vystresovaná,“ vypráví moderátorka Eva Decastelo (33). Situace se změnila až na konci hodiny. Zatímco Decastelo se uklidnila a spokojeně chtěla bazén opustit, Michael spustil křik. „Vůbec se mu z vody nechtělo a to platí dodnes. Cachtání a potápění miluje, takže když slyší »Michálku, a žbluňk«, nadechuje se a klesá pod hladinu.“

Synovo nadšení nevyprchalo ani po dvou letech a postupně se do party přidala i jeho sestra Zuzanka (10 měsíců). Po pár lekcích ve vaničce následovala výprava do »velkého« bazénu. Na břehu obě děti působí nezvykle klidně, ve vodě ale ožívají  a zvlášť se starším Michalem šijí všichni čerti. „Ve srovnání s bráškou je Zuzanka opravdu hotové zlatíčko,“ komentuje to moderátorka.

Kateřina Kristelová: Claudie plave s igráčky

„Jsou děti, které do vody, natož pod ni, nedostanete. Dcera to ale miluje,“ chlubí se moderátorka Kristelová (32) v bazénu klubu Anahita v Klánovicích. Má rozměry 4 x 6 x 1,2 m a je uzpůsobený výhradně pro plavání s kojenci. Claudii je rok a půl a pobyt ve vodě vyhřáté na 32 stupňů ji evidentně baví. Směje se, a nejvíc v okamžiku, kdy ji máma vyhazuje do výšky a táta, hokejista Martin Tůma (26), vše sleduje ze břehu. „S plaváním Claudie začínala už jako šestinedělní miminko ve speciálních vanách,“ vypráví Kristelová. „Tehdy, v plenách do vody, jsme se pokoušely za asistence instruktorky o cachtání. I když jsem z toho byla dost vyplašená, ukázalo se, že bude mít malá k vodě vřelý vztah,“ líčí první zážitky.

Nejdůležitější je naučit miminka signál, po kterém následuje potopení. „My máme: Claudí, voda. Pak už se jen odpočítá a jde se ke dnu. Dcera je ve vodě hodně spokojená a nejvíc ji těší, když se jí podaří propašovat do bazénu v plavkách igráčky,“ prozrazuje moderátorka.

DJ Lucca: Poprvé se mi klepaly ruce

Jako poslední přichází do klubu Anahita manželka hudebníka Michala Dvořáka (46) Lucie Kvasnicová (33) alias dýdžejka Lucca. Drobné krůčky za ní dělá syn Michálek (1,5) a stále opakuje jedno z nejhezčích slov – MÁMA. „K plavání s miminky mě donutila má sestra, tanečnice Qaša. Říkala, že je to skvělé a musím začít.“

Lucie s malým Míšou začínala tak jako mnoho maminek ve vaničce. „Klepaly se mi ruce, až jsem se bála, že toho tříměsíčního špunta utopím. Instruktorka mě ale uklidňovala, že to nic není, stačí ho jen nadlehčovat a být v klidu, protože jinak to malý pozná.“ V bazénu už jsou ale oba v naprostém klidu a Míša si to ve vodě užívá.

O tom, že by do bazénu přišel i tatínek Michal Dvořák, ale Lucca pochybuje. „Byl jen jednou, když nás natáčel. Jinak má moc práce. Navíc nevím, jestli by ho ty ženské řeči o dětech a kojení bavily,“ dodává.

Fotogalerie
27 fotografií