„Netušil jsem, že na území našeho státu by se mohlo ještě něco takové dít. Podotýkám, že nemám jediný škraloup a až dosud jsem nikdy nebyl na záchytce,“ uvedl Binter.

Vše začalo v baru...

Vše začalo v baru. Když chtěla barmanka zavírat, nechtěli ještě odejít a přijela policejní hlídka. „Vzali nám občanky a nechtěli je vrátit. Proto jsem zavolal na 158 a tím to začalo. Spoutali nás a každého v jiném voze odvezli na vyšetření do nemocnice. Když jsem při zpáteční cestě vystoupil, srazili mě na zem, do každého oka stříkli sprej a nasadili zaslepovací brýle,“ líčil Binter. „Jdeme na liskárnu, dostaneš naliskáno, řekli doslova,“ tvrdil filmař.

Režiséra tam pak údajně skopali, posadili na židli k něčemu připoutali. „S přestávkami mě uráželi a bili. Pořád jsem měl ty brýle. Měl jsem pocit, že mě někde zakopou. Byl to otřesný zážitek,“ svěřil se.

Hlavní podezřelý je mimo službu

Dvojici, která nadýchala 1,2 a 1,3 promile, pak jiná hlídka odvezla na záchytku. „Když nás pustili, pomocný režisér Martin Marek nás vyfotil a šel jsem na pohotovost. Ze zprávy vyplývá, že jsem byl zbitý a měl jsem necitlivé ruce. Točit jsem ale musel,“ pokračoval.

Když herec Jan Kačer, který ve filmu hraje, uviděl, v jakém je stavu, . „Ten přijel a vše prověřovala vnitřní kontrola. Následující den to sám předal inspekci a omluvil se,“ konstatoval. „Policista, který je hlavním podezřelým, byl do závěru vyšetřování postaven mimo službu,“ sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Fotogalerie
3 fotografie