A to spolu herci v roce 1995 začali divadlo křísit z totální ruiny. Tři roky sháněli peníze, pobíhali po úřadech a bojovali za to, aby pražské Nusle měly zase svou stálou scénu. V roce 1998 to společnými silami dotáhli až ke slavnostnímu otevření a neměli přitom daleko k slzám dojetí.

Teď je vše jinak. Fidlovačka sice nemá svůj stálý soubor, ale dvě desítky herců tady působí už od otevření divadla a lidé jsou zvyklí na ně chodit. Když odejdou, ztratí scéna hvězdné tváře. Jak Balzerová takový podraz od Töpfera rozdýchala? „Proč se mě na to ptáte? Já nevím, proč bych měla tyto informace komentovat. Obraťte se na dotyčné osoby, kterých se to týká,“ řekla nevlídně herečka a potvrdila tím Blesku, že ji současná situace štve. Jenže málo platné, vinohradské divadlo je už mnoho desítek let magnet, kterému málokdo z umělců odolá.

Brousek má zaječí úmysly

„Ještě nebylo oficiálně nic řečeno. Pokud by ale ta možnost byla, samozřejmě bych ji rád využil,“ přiznal upřímně Otakar Brousek. „Táta na Vinohradech hraje už snad milion let,“ smál se herec. „Teď zrovna tam něco zkouší, takže bych mu rád pomohl a prodloužil tradici Brousků na Vinohradech,“ netají se zaječími úmysly Brousek. Druhý oslovený herec Petr Rychlý ve čtvrtek nebral telefon.

Současná situace není lidem na Fidlovačce příjemná. Podle informací Blesku jsou herci, kteří nedostali předběžnou nabídku od Töpfera, nervózní a budoucnost jejich scény se jim pod vedením Elišky Balzerové zdá nejistá.

Fotogalerie
6 fotografií