Josef Rychtář už nějakou dobu naznačoval, že Bartošová není úplně v pořádku. I když s ní trávil hodně času, nebylo to 24 hodin denně.

„Nikdy jsem neopustil svoji rodinu. Já jsem v Říčanech pořád. Iveta je ale sama, a nemůže být sama,“ řekl Blesku před týdnem. Teď u ní sice podnikatel byl, ale Bartošová přesto před jeho očima zkolabovala. „Povídali jsme si a já uviděl něco strašného, co bych už v životě vidět nechtěl,“ popsal Blesku a dodal: „Viděl jsem umírat maminku svojí manželky a ten obraz mám stále před očima. A něco takového jsem viděl v domě u Ivety.“ A pak rychle zavolal záchranku.

Záchranáři byli do Uhříněvsi přivoláni krátce po druhé hodině odpolední. „Na místo jsme vyjeli kvůli náhlému zhoršení zdravotního stavu 45leté ženy. Po akutním ošetření na místě byla převezena do jedné z pražských nemocnic. Její stav ale není vážný,“ řekla Blesku mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Podle informací Blesku dokonce Bartošová upadla do bezvědomí, ale pak se probrala. „Komunikoval jsem s ní, už když ji nakládali,“ vysvětlil Rychtář, který byl vytočený do nepříčetnosti. Slovně napadal fotografy, když se snažili před domem Bartošové fotit.

Odmítá však, že by zpěvačka pila nebo se pokusila o sebevraždu. „Nenajdou jí v krvi žádný alkohol, protože nepila, a nešlo ani o sebevraždu,“ řekl Blesku navzdory tomu, že je z fotografií jasné, že si zpěvačka ublížila. „Jenom do sebe na prázdný žaludek lila alkohol,“ prozradil Blesku blízký přítel Rychtáře.

Několik hodin po kolapsu byla však stabilizována. „Už absolvovala několik vyšetření, teď mi volala. Komunikuje a má za sebou i CT mozku,“ uzavřel Rychtář, který za sanitkou nejel a zůstal u Ivety doma.

Fotogalerie
5 fotografií